Banes Motor České Budějovice
02.09.2018, Filip Kortus

Bilance v přípravě před generálkou s Prostějovem? Pět výher, tři porážky

Příprava na nový ligový ročník se blíží ke svému konci. Motor čeká už pouze jedno přátelské utkání, když ve středu přivítá celek Prostějova. V dosavadních osmi odehraných duelech si Motor připsal pozitivní bilanci, když proti soupeřům převážně z ciziny urval hned pět vítězství.

1. přípravné utkání:
Škoda Plzeň - ČEZ Motor 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Němec (Gulaš), 24. Pour (Kodýtek, Kantner), 38. Stach (Gulaš, J. Kindl), 60. Kvasnička (Kodýtek) – 47. Káník.
Sestava Motoru: Strmeň – Pýcha, Pavlin, Kachyňa, Plášil, Dudáček, Dosek – Čermák, Bradley, Doležal – Babka, Dančišin, Šulek – Heřman, Čížek, J. Doktor – Káník, Krcho, Silný.
Hodnocení Václava Prospala: „Nemohu nám upřít nasazení nebo bojovnost, ale udělali jsme školácké chyby. Ať už při druhém nebo třetím gólu. Nebýt brankáře, tak pro nás výsledek skončil daleko hůř. Rozdíloví hráči Plzni byli vidět, ale to není žádná výmluva. S jedním gólem vyhrát nemůžeme, čekám od hráčů lepší ofenzivu.“

2. přípravné utkání:
ČEZ Motor – Škoda Plzeň 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. J. Doktor (Bradley), 56. Endál (Fillman, Šimánek) – 18. Kindl D. (Kracík), 23. Kodýtek, 37. Kracík (Preisinger).
Sestava Motoru: Kváča – Kutlák, Fillman, Kachyňa, Čáp, Vydarený, Plášil – Čermák, Čížek, Endál – Novák, Dančišin, Doležal – Šimánek, Bradley, Babka – J. Doktor, Škoda, Šulek.
Hodnocení Václava Prospala: „Ať je to jak chce, připsali jsme si druhou porážku. Prvních sedmnáct minut jsme odehráli výborně, hráli jsme hokej, který chceme praktikovat. Zápas nám utekl po vyrovnávací brance, najednou to bylo, jako bychom se začali bát hrát. Přestali jsme hrát, celou druhou třetinu jsme byli pod tlakem, kupili jsme chybu za chybou. Pouze půl zápasu proti soupeři jako Plzeň se nedá hrát."

3. přípravné utkání:
ČEZ Motor – Pavlodar 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Šimánek (Bradley), 29. Gilbert (Pýcha, Endál), 35. Doležal (Heřman), 49. Novák (Kutlák, Endál).
Sestava Motoru: Strmeň – Kutlák, Fillman, Vydarený, Čáp, Pýcha, Pavlin – Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Doležal – Šimánek, Dančišin, Babka – Škoda, J. Doktor, Šulek.
Hodnocení Václava Prospala: „Tempo z naší strany bylo lepší než v předchozích zápasech. Po opatrnějším začátku jsme si dokázali vytvořit šance, trefili jsme se v přesilovce, což nás uklidnilo. Bruslařsky jsme byli lepší než soupeř, drželi jsme se více na kotouči. Je důležité, aby hráči viděli, že když budeme makat a dokážeme soupeře udržet v jeho pásmu, tak branky přijdou. Myslím si, že branek jsme mohli dát ještě více. Měli jsme tam i pasáže, které se mi úplně nelíbily. Posledních pět minut jsme neodehráli dobře. Na to bychom se měli koncentrovat a vyvarovat se toho do dalších zápasů.“

4. přípravné utkání:
ČEZ Motor - Linec 6:5p (0:0, 3:3, 2:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Šulek (Pýcha, Heřman), 31. Novák (Endál, Fillman), 35. Čermák, 49. Endál (Fillman, Gilbert), 51. Plášil (Vydarený), 63. Pýcha (Přikryl, Doktor) – 22. Schofield (Keams, Locke), 24. Locke (Da Silva), 28. Locke (Umicevic), 52. Silva (Kristler, Locke), 54. Kapstad (Woger, Bruckner).
Sestava Motoru: Kváča – Kutlák, Fillman, Vydarený, Plášil, Kachyňa, Pýcha – M. Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Šulek – Čermák, Přikryl, Babka – Škoda, Čížek, J. Doktor.
Hodnocení Václava Prospala: „Z hlediska ofenzivy je výborné, že jsme byli schopni vstřelit šest branek a našli cestu k vítězství. Nemůžeme být spokojeni s defenzivou. Podaří se nám vstřelit branka na 1:0 a ihned další střídání inkasujeme, za pár minut prohráváme o dvě branky. Jen tím, že děláme vlastní chyby. Ztráta kotouče na modré, špatné střídání. Fyzicky jsme na tom byli daleko lépe než soupeř, ale po brance na 5:3 se začneme bát hrát. Osm minut do konce vedeme o dvě branky a o pár minut později je srovnáno. To je něco, co mě trápí a na čem musíme pracovat.“

5. přípravné utkání:
Linec - ČEZ Motor 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 59. Da Silva (Schofield, Lebler).
Sestava Motoru: Strmeň – Plášil, Vydarený, Pavlin, Pýcha, Čáp, Kachyňa – Čermák, Přikryl, P. Novák – Šulek, Dančišin, Šimánek – Doležal, Gilbert, Beránek – J. Doktor, Čížek, Škoda.
Hodnocení Václava Prospala: „Nastoupili jsme do zápasu velmi dobře, byli jsme na start zápasu připraveni. Dostali jsme se do několik šancí, ale limituje nás, že je nedokážeme proměňovat. Hrál se úplně jiný duel než u nás, naše přesilové hry nebyly dostatečně dobré. Nebylo tam nic, co by nám ze speciální formace pomohlo. Chybělo nám myšlení, které by vykazovalo, že puk dorveme do branky i s brankářem. I kvůli tomu jsme prohráli. Prohráli jsme a to mě štve.“

6. přípravné utkání:
ČEZ Motor – Lausitzer Fuechse 5:1 (3:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky Motoru: 4. Endál (Plášil, Vydarený), 8. Šimánek (P. Novák, Kutlák), 10. M. Novák (Fillman, Gilbert), 38. Bradley (Fillman), 50. P. Novák (Fillman, Šimánek) – 30. Monteith (Kuchejda, Dietz).
Sestava Motoru: Kváča – Kutlák, Fillman, Čáp, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Čermák, J. Doktor, Babka.
Hodnocení Václava Prospala: „Odehráli jsme dobré utkání. Důležitý byl start do zápasu, který se nám povedl velice dobře. Povedlo se nám rychle vstřelit tři branky a všechny z předbrankového prostoru. Tlačili jsme se do brány a de facto to rozhodlo celé utkání. Postupem času se soupeři rozchytal brankář, už byl lepší a druhá třetina skončila 1:1. Třetí třetinu jsme nebyli schopni přidat další branky, tím pádem soupeř stále zůstával v zápase. Myslím si, že kluci odvedli dobrou práci.“

7. přípravné utkání:
ČEZ Motor – Lausitzer Fuechse 6:1 (0:1, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 23. Čermák (Vydarený), 33. Doležal (Pavlin), 36. Dančišin, 46. Beránek (Dančišin, Přikryl), 55. Čížek (Beránek), 60. Gilbert – 2. Schiemenz (Adam).
Sestava Motoru: Svoboda – Pýcha, Pavlin, Čáp, Plášil, Vydarený, V. Doktor – Čížek, Gilbert, Šulek – Čermák, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, Dančišin, Babka. Hodnocení Václava Prospala: „Měli jsme velice špatný a nezodpovědný start do utkání. Prvních šestnáct minut se mi vůbec nelíbilo. Musíme se toho vyvarovat. Poté jsme se probrali a na ledě byl úplně jiný tým. Projevilo se to i na skóre. Nebylo to úplně tak, jak bych si představoval, ale je pozitivní, že jsme byli schopni dát šest branek. To ale musíme brát s rezervou, protože dvě byly do prázdné branky.“

8. přípravné utkání:
ČEZ Motor – Amur Chabarovsk 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. M. Novák (Endál, Gilbert), 39. Gilbert (Fillman, Endál), 47. Kutlák (Endál), 48. Doležal (Plášil) – 6. T. Zohorna (Gorškov), 58. Gorškov (Kolář).
Sestava Motoru: Strmeň (31. Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Plášil, V. Doktor – M. Novák, Gilbert, Endál – Šimánek, Bradley, P. Novák – Beránek, Přikryl, Doležal – Heřman, J. Doktor, Babka.
Hodnocení Václava Prospala: „Mohu pochválit, jak jsme bojovali, a jaké jsme měli nasazení. Je to pro naše kluky velké povzbuzení, že s takovým soupeřem jsou schopni zahrát tak dobře. Ukázali jsme, že můžeme hrát s kýmkoliv. Když k tomu přistoupíme tak, jak máme, tak z toho vznikne ohodnocení naší práce jako tomu bylo proti Chabarovsku.“
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....