Banes Motor České Budějovice
05.09.2018, Filip Kortus

Novopečený otec Martin Heřman zažil proti Prostějovu peprný zápas

V uplynulých dnech oslavil narození prvního syna. Proti Prostějovu se ale rozhodně nešetřil. Po potyčce dostal trest do konce utkání, navíc musel ihned na šití a emoce z něj při odchodu do kabin jen stříkaly. Útočník Martin Heřman zažil záživnou generálku, po které ihned věděl, že při videorozboru s trenéry dostane prostor kvůli neproměněné příležitosti. Po zápase mluvil i o tom, jak se nově cítí v roli otce.

Je pro tým přínosné, že jste v generálce narazili na kvalitního soupeře?
Samozřejmě. Prostějov je kvalitní tým se spoustou šikovných hráčů. Připravovali jsme se na ně. Vstup do zápasu jsme měli skvělý, ale následně jsme zbytečně moc vymýšleli. Sami jsme si to dělali těžší. Často jsme se nechali zbytečně vylučovat, čímž jsme je vraceli do hry. Velké pozitivum je, že jsme dovedli utkání do vítězného konce.

Co nakonec přispělo k tomu, že jste utkání dovedli do vítězného konce?
Hrozně důležité bylo, že jsme si po vyrovnání rychle vzali vedení zpět. To nás hrozně zvedlo a tím jsme se dostali zase na koně. Závěr jsme si pohlídali, soupeř to musel otevřít.

Bylo dobré, že jste mohli těsně před začátkem ročníku změřit síly se soupeřem ze stejné soutěže?
Určitě, ale vesměs všichni soupeři, kteří nás v přípravě prověřili, byli kvalitní. Je dobré, že to, co chceme hrát, jsme si vyzkoušeli proti týmu, který nás v Chance lize čeká.

V závěru jste se pustil do potyčky, po které jste inkasoval trest do konce utkání. Co se přihodilo?
Byl jsem už možná malinko frustrovaný, protože soupeř zbytečně podkopl Mitche a následně se pustili i do mě. Vznikla z toho šarvátka, což k tomu patří. I Zdeněk Kutlák se nebál pěstního souboje. Je dobře, že i v tomhle směru dokážeme obstát.

Je publikovatelné to, co jste soupeři říkal při odchodu do kabin?
Není. (smích)

Vyčítáte si šanci, kdy jste ještě vracel kotouč Jakubu Doktorovi místo toho, abyste vystřelil?
Myslím si, že tím jsem si předplatil videorozbor. Trenér po nás chce střelbu, cpát to do branky. Já jsem místo toho ještě zvolil přihrávku a doufal jsem, že Kuba si přibrzdí a uděláme krásnou hokejovou akci. Je to moje chyba, musím to proměňovat.

Na šití nad obočím jste šel po dnešním utkání nebo jste si šrám přivodil již dříve?
Ano, stalo se mi to v průběhu šarvátky. Jak jsme se chytili, tak jsem přepadl přes něho a spadl jsem na plexisklo. Rozřízl jsem si obličej nad obočím.

“Roli táty si nesmírně užívám,“ říká o narození potomka

Nedávno jste oslavil narození prvního syna. Jaký je to pocit?
Hokej miluji, ale co jsem zažil v pátek dvacátého čtvrtého srpna, to nic nenahradí. Byl to můj nejúžasnější zážitek v životě. Jsem strašně pyšný na manželku i syna.

Jaké jste vybrali jméno?
Dostal dvě, Adam a Antonín. Druhé jsme vybrali po dědečkovi, ale používat budeme hlavně to první.

Čeká teď na vás více povinností?
Snažím se manželce pomáhat, co to jde, ale je opravdu úžasná. Nechává mě večer vyspat na tréninky nebo zápasy, zvládá toho plno sama. O to více se jí snažím pomáhat přes den, kdy chci, aby měla více klidu ona.

Neměl jste po narození syna připravenou gólovou oslavu, kdy byste se spoluhráči dělali houpající se kolébku?
Přeji si každý zápas, abych dal gól, ale nějak se mi to nedaří. (smích) S klukama jsme se o tom bavili, že bychom to mohli udělat, ale nevadí. Snad někdy jindy.
Martin Heřman na fotce u porodu syna Adama Antonína.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....