Banes Motor České Budějovice
08.09.2018, Filip Kortus

CEB - BNJ 5:1 - Na úvod si Motor poradil s Benátkami

S velkým přehledem si Motor v premiérovém utkání v nové sezoně Chance ligy poradil se středočeskými Benátkami. Góly začaly padat až ve druhé třetině, ale domácí měli převahu po celé utkání a zaslouženě brali tři body. Třemi body se blýskl obránce Žiga Pavlin (2+1). Už v pondělí hraje Motor další kolo v Jihlavě.

Do sestavy Motoru se po generálce vrátili Cody Bradley a David Gilbert, jinak sestava zůstala dle očekávání. Hosté přijeli v nejsilnějším možném složení, dorazil i bitkař Maier. Nechyběl ani zkušený Duda nebo exbudějovičtí Kolmann s Mikyskou. Do zápasu vstoupil Motor aktivně a soupeře přehrával. Vytvořil si i několik šancí, ale ostřílený Marek Schwarz v úvodní periodě neinkasoval. Nejblíže premiérové brance v zápase byl Martin Novák, když vystřelil, už zvedal ruce nad hlavu, jenže puk zastavil o tyčku. Neuspěl ani Jakub Babka, když zůstal sám před brankou, ale benátecká obrana se na poslední chvíli vrátila.

Druhá třetina už byla jasně v režii Českých Budějovic a domácí celek přidal hned čtyři branky. Už po čtyřiceti vteřinách se trefil zámořský centr Cody Bradley. Odrazil se k němu kotouč od zadního mantinelu a přesnou střelou na lapačku poslal svůj tým do vedení – 1:0. Zanedlouho poté na něho navázal Žiga Pavlin. Po vyhrané buly se nad ničím nerozmýšlel a překvapivou střelou pokořil Schwarze – 2:0. Třetí branka přinesla parádní akci. Pavlin bekhendovou přihrávkou až na modrou čáru našel Lukáš Endála, který se trefil do růžku – 3:0. O čtvrtý gól se postaral Martin Novák, když po rychlém přečíslení zamířil přesně k tyči – 4:0.

Benátkám se podařilo snížit v posledním dějství. Hosté vyrazili do brejku dva na jednoho. Burda zkusil vystřelit, kotouč se odrazil na hůl Braida, který pohotově doklepl – 4:1. Poslední branku v zápase obstarala hvězda utkání Žiga Pavlin. V přesilové hře si udělal prostor a trefil se krásně k tyči – 5:1. Více než šest tisíc diváků tak sledovalo první výhru Motoru v sezoně.

Ohlasy po zápasu

Václav Prospal (trenér Motoru): "Dle mého jsme měli dobrý vstup do zápasu, soupeře ale podržel brankář. Kluci do toho nastoupili energicky, ve druhé třetině jsme měli štěstí při odrazu od zadního mantinelu, díky čemuž jsme se dostali do vedení. Pak se nám podařilo dát rychlé tři branky za sebou, což nás dostalo do pohody. Ve třetí třetině jsme měli špatnou pasáž, pomohla nám komerční přestávka po inkasované brance. Přemýšlel jsem o tom, abych vzal time out, protože před tím jsme kupili velké množství chyb. Mohli jsme inkasovat i podruhé a Bůh ví, jak by konec zápasu vypadal."

Jiří Kudrna (trenér Benátek): "Pro nás to byl těžký začátek do sezony. Věděli jsme, že domácí budou mít velkou chuť do utkání. Dobře jsme zvládli první třetinu, i s přispěním brankáře jsme neinkasovali. Je škoda druhé třetiny. Trápila nás už v přípravě, dostali jsme laciné branky. Pak se soupeř rozjel a ve druhé třetiny jsme přišli o všechny body. Ve třetí třetině jsme ještě zvedli hlavy, ale je škoda, že před tím jsme si to pokazili."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....