Banes Motor České Budějovice
08.09.2018, Filip Kortus

Hrdina zápasu Pavlin: Dva góly doplnil nádhernou asistencí

Vypálil ihned po buly a navýšil na 2:0. O pár minut později poslal za svou brankou bekhendový pas až na útočnou modrou, kde číhal Lukáš Endál a pohotově skóroval. Veledílo zakončil, když se ve třetí třetině krásně trefil v přesilovce. Slovinský obránce Žiga Pavlin zažil proti Benátkám skvělý vstup do sezony, proti Středočechům si připsal hned tři body.

Je skvělé, že jste vstup do soutěže zvládli a Benátky přehráli v poměru 5:1?
Můžeme být spokojeni s tím, že jsme vyhráli. Předvedená hra už tak povedená nebyla, v některých fázích zápasu jsme nehráli vůbec dobře. Musíme se zlepšit, podívat se na chyby, které jsme udělali. Další zápas pro nás bude několikanásobně těžší, takže na to musíme být lépe připraveni.

Přímo dokonale vám ale vyšla druhá třetina, ve které jste soupeři nasázeli hned čtyři branky a rozhodli tak celé utkání.
Druhá třetina nám vyšla, ale i soupeř měl šance. Dělali jsme laciné chyby, toho se musíme vyvarovat. Podíváme se na to videu a zkusíme to zlepšit.

Bylo dobré, že jste do zápasu vstoupili plní elánu a odhodlání?
To je fakt, že to nám rozhodně nechybělo. Začátek jsme měli výborný, ale poté jsme spadli na úroveň, kterou hrál soupeř. Musíme se zvednout a hrát celých šedesát minut stejně.

Žiga Pavlin proti Benátkám

Body: 3 (2+1)
Střely na branku: 3
Zblokované střely: 2
+/-: +2
Čas na ledě: 18:28

Do listiny střelců jste se proti Benátkám zapsal hned dvakrát. Při úvodní brance jste se snažil překvapit brankáře ihned po vhazování?
Šlo mi především o to, abych netrefil prvního hráče před sebou. Takhle se mi to stalo v první třetině dvakrát. Snažil jsem se jen dostat puk na branku.

Druhou branku jste záměrně střílel nebo nahazoval puk na teč?
Jirka Šimánek před brankou skvěle clonil, gólman nic neviděl. Snažil jsem se puk dostat na branku a hezky to tam zapadlo.

Bod jste si připsal i za nádhernou nahrávku, když jste bekhendovým obloučkem z rohu kluziště našel na útočné modré Lukáše Endála. Vybavujete se nějakou povedenější asistenci v kariéře?
Vím, že se Lukáš neustále pohybuje mezi červenou a útočnou modrou čárou. Věděl jsem, že tam bude, ale nebyla to cílená přihrávka na hokejku. Chtěl jsem hlavně vyhodit puk z našeho pásma, ale Endy si poradil a udělal to výborně. Je znát, že je to střelec se vším všudy.

V pondělí vás čeká nesmírně náročné utkání na ledě Jihlavy. Bude vás čekat diametrálně odlišné utkání od sobotního duelu?
Hlavně nesmíme myslet na špatnou bilanci s nimi z předminulé sezony. Podíváme se na video, správně se na utkání připravíme a pojedeme si pro tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....