Banes Motor České Budějovice
11.09.2018, Aleš Skok

Nám tam nepadlo nic, Jihlavě všechno, byl po zápase smutný Jan Strmeň

Podesáté v řadě padl Motor s Duklou Jihlava. Z těch deseti porážek byla tato ta nejvyšší - 0:7. Nezabránil jí ani gólman Jan Strmeň, který inkasoval čtyři branky a poté přepustil svoje místo mladému Danielu Svobodovi. Nutno říct, že samotný Strmeň ještě několik dalších velkých šancí Dukly pokryl.

Prohra s Jihlavou 0:7. Zápas, který asi budete chtít vymazat rychle z paměti. Jde to?
Určitě. Víme, že se nám zápas vůbec nepovedl. Věděli jsme, že začátek bude těžký, že to bude hodně vyhrocené. Jihlavě tam ale všechno napadalo. Musíme na to opravdu rychle zapomenout. Sezóna jede dál.

Kdy se zápas zlomil? Bylo to už v první třetině? Přeci jenom jste tam inkasovali při vlastní přesilové hře.
To určitě ne. Náskok 2:0 je pořád hratelný. Po první třetině jsme si řekli, že do toho musíme vletět, že musíme ubránit přesilovku. Bohužel jsem dostal blbý gól a Jihlava se dostala totálně na koně. Poté už to šlo v podstatě ráz na ráz.

Za stavu 3:0 se vaše hra zlepšila a hlavně ve druhé polovině druhé třetiny tam byl velký tlak. Co chybělo ke vstřelené brance?
Kdybychom nějaký gól dali, byli bychom opět ve hře. Nám tam ale prostě nic nepadlo, zatímco Jihlavě tam padlo skoro všechno. Takhle to někdy prostě je. Musíme na to co nejrychleji zapomenout. Ve středu nás čeká Slavie a musíme začít úplně jinak. Samozřejmě musíme vyhrát.

Kde byl hlavní rozdíl mezi Motorem a Jihlavou?
Hlavně v produktivitě. Měli jsme více střel. Oni jich tedy hodně zblokovali. Opakuji se, ale nám tam nepadlo vůbec nic a jim všechno, na co sáhli. Možná v tom byla i troška smůly. Na to se ale nemůžeme vymlouvat. Zápas nám prostě nevyšel. Příště začneme jinak a půjdeme za vítězstvím.

Za stavu 4:0 jste šel z ledu. Bylo to na pokyn trenéra, nebo z vaší hlavy?
Bylo to na pokyn trenéra. Já jsem určitě nechtěl střídat. Bylo to ještě ve hře a já tam Svobiho (Daniela Svobodu) nechtěl úplně pouštět v takové situaci. Ale jak říkám, bylo to rozhodnutí trenéra. Chtěl s tím něco udělat, chtěl, aby se to zvedlo, ale bohužel. Měli jsme přesilovku šest na tři, ale nepadlo nám to tam. Pak nám tam napadaly další góly.

Nepanuje v kabině něco jako „syndrom Dukla“? Přeci jenom to byla desátá prohra s tímto soupeřem v řadě. Věděl jste o tom?
Něco takového jsem zaslechl. Každý zápas je jiný a začíná za stavu nula nula. Sérii jsme bohužel prodloužili. V dalším zápase se ale samozřejmě budeme snažit o přerušení této série.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice