Banes Motor České Budějovice
23.09.2018, Dominik Zajan

Další venkovní zápas. Motor zajíždí na led poslední Kadaně

Motor v minulém kole získal všechny tři body, když na svém ledě porazil Prostějov 4:3. Zápas venku proti poslednímu celku SK Trhači Kadaň bude bojem o další tři body. Střet čtvrtého s posledním je naplánován v Kadani na pondělí v 18:00 a jako vždy Vám nabízíme dvě možnosti, jak zápas můžete sledovat – skrze videopřenos živě nebo k dispozici bude také textový přenos.

Náš soupeř - SK Trhači Kadaň

V loňské sezóně se umístila Kadaň suverénně na poslední pozici tehdy ještě WSM ligy. Dlouho před začátkem sezóny se v klubu dokonce uvažovalo o prodeji licence na druhou nejvyšší soutěž. Spekulovalo se především o Havlíčkově Brodě a Hodonínu. Nakonec však všechno pro Kadaň dopadlo dobře a účastní se i letošního ročníku Chance ligy. Trhači se krčí na úplně poslední příčce druhé nejvyšší soutěže s malou šancí na změnu. Na předposlední Benátky ztrácí zatím jen čtyři body, na první Havířov to je ale už třináct bodů.

Kadaň letos ještě nevyhrála. Uhrála pouze bod za prohru po prodloužení, když po velké přestřelce nakonec padla 6:7. V úvodním kole prohrála Kadaň s nováčkem z Poruby 3:5. V kole druhém schytala jedenáctigólový debakl od Vsetína. V následujícím kole uhráli Trhači jen jediný bod. Jak již bylo výše zmíněno. Dále schytala další debakl, když padla v Jihlavě 0:7. Následně prohrála i s pražskou Slavií 4:6 a v zatím posledním kole na ledě Přerova 0:5.

text

Odehrané zápasy v Chance lize

Kadaň - Poruba 3:5
Vsetín - Kadaň 11:0
Kadaň - Benátky 6:7p
Jihlava - Kadaň 7:0
Kadaň - Slavia 4:6
Přerov - Kadaň 5:0

Sestava Kadaně z utkání proti Přerovu:

Hamalčík (Štěpánek) – Novák, Grebeňuk, Janeba, Franc, Kachyňa, Popela – Klíma, Kůs, Wágner – Šulek, Říha, Jánský – Helt, Tupý, Řehoř – Vašíček, Maršoun, Rezek.


7. kolo

SK Trhači Kadaň

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 24. září, 18:00, Zimní stadion Kadaň

Z tábora Motoru

Motor hrál naposledy v sobotu, když doma přivítal Prostějov. Jihočechům náramně vyšla první třetina, když udeřili hned třikrát. V 5. minutě se prosadil Jakub Doktor. Vedení Českým Budějovicím vrátil Zdeněk Doležal, který využil přesilovou hru. Ještě v první třetině se trefil Cody Bradley, který využil svůj únik a zavěsil pod víko. Miloslav Čermák gólem ve 42. minutě uzavřel střelecký účet domácích v utkání. Motor tak doma porazil Prostějov 4:3. A poskočil na čtvrtou pozici Chance ligy.

Sestava z utkání proti Prostějovu

Strmeň (Kváča) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – Čermák, Doktor, Babka – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, P. Novák – Heřman, Bradley, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Kadaň se rozhodla hrát Chance ligu až na poslední chvíli. Bude to o naší koncentraci a přístupu, musíme mít v hlavách, že nastoupíme na sto procent připraveni. Soupeř nemá špatné začátky, což předvedl proti Slavii. Doma je o něco silnější a proti nám nebude mít co ztratit. Náš přístup, nasazení, koncentrace a zodpovědnost rozhodne o výsledku. Nastoupí proti nám i naši hráči Kachyňa se Šulkem, bude to pro ně prestižní utkání. Považuji za blbost, abychom jim zakazovali nastupovat proti nám."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....