Banes Motor České Budějovice
25.09.2018, Adam Pavlíček

Těžká prověrka, Motor vyzve kladenské Rytíře

Se čtyřmi výhrami v zádech půjdou českobudějovičtí hokejisté do středečního zápasu proti Kladnu. Středočechům se ale také poměrně daří, zřejmě nás tedy čeká velmi zajímavá bitva. Pokud nebudete ve středu moci dorazit, zápas bude možné sledovat skrze textový přenos či na serveru hokejka.cz. Jestliže ale cestu do Budvar arény plánujete, menší množství vstupenek je stále k dispozici na tomto odkazu.

Rytíři se přes léto museli vyrovnat se ztrátou hned několika klíčových hráčů. Kladenské barvy opustili například Jan Kloz a David Tůma. Tedy útočníci, kteří v minulé sezoně dohromady nasbírali přes sedmdesát bodů. Zacelit díru v kladenském útoku by měl z Motoru příchozí Petr Vampola, který by se měl starat o produktivitu společně s Kubíkem či Strnadem. Po úvodních zápasech v Chance lize se tyto předpoklady naplňují. Jakub Strnad stihl nasbírat devět bodů, díky čemuž vede týmové bodování, a jeho dva spoluhráči z útoku, kteří mají o bod méně, se drží v těsném závěsu. V brance se zatím střídají Adam Brízgala s Lukášem Cikánkem. A především prvně jmenovaný má skvělá čísla a v procentuální úspěšnosti zásahů je druhým nejlepším gólmanem v lize. Otazník stále visí nad Jaromírem Jágrem, jenž zatím do žádného soutěžního duelu nezasáhl, neboť léčí zranění z letní přípravy.

Kladenští Rytíři prozatím odehráli sedm utkání, tedy o jedno více než Motor, a v tabulce obsazují třetí pozici. Kladenská bilance v utkáních je podle očekávání pozitivní. V úvodním kole přehráli Frýdek-Místek, výhru zapsali také proti Vsetínu, Benátkám a Přerovu. Naopak si neporadili se zatím dobře a překvapivě hrající Porubou, stejně tak se Slavií a Jihlavou. Ve všech případech Kladno padlo jen velmi těsně - dvakrát na nájezdy, jednou v základní hrací době o jedinou branku.

Rytířské přesilovky, co se jejich využití týče, zatím patří do průměru ligy. Z třiceti osmi jich bylo využito sedm, což činí 18,42 %. Svěřenci trenéra Lidického a Čermáka naopak mají velmi dobrá oslabení, ba dokonce jsou v této herní činnosti nejlepší v lize. Úspěšně se bránili ve třiceti sedmi případech, čtyřikrát pak inkasovali, to dává dohromady 90,24% úspěšnost. Zároveň se také patří říct, že Rytíři jsou jedni z nejtrestanějších v lize. Počet trestných minut, tedy 112, z nich dělá čtvrtý nejtrestanější celek.

Kladenská sestava z minulého utkání

Brízgala (Cikánek) – Svedlund, Nash, Zelingr, P. Hořava, Veber, Kehar, Volráb – J. Strnad, Vampola, Vildumetz – Redlich, Kubík, Kružík – Bláha, Zikmund, Hajný – Filip, Jelínek, Bláha.


8. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Rytíři Kladno

Středa 26. září 2018, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Hokejistům z jihu Čech stačilo odehrát jen šest zápasů k tomu, aby se v tabulce vyhoupli na první místo. Ze šesti utkání se jim nevyvedlo jen jediné, a to na jihlavském ledě. V minulém utkání Prospalovi svěřenci zajížděli na led poslední Kadaně, kde sice záhy po startu inkasovali, jenže za chvíli již bylo vyrovnáno a Motor utkání dotáhl do zdárného konce. Nyní čeká Českobudějovické o něco tvrdší oříšek v podobě Kladna. Proti němu se bude chtít bodově vytáhnout dlouhodobě produktivní Lukáš Endál či Cody Bradley, který v posledních duelech sbírá body také celkem pravidelně. V motorácké brance nastupoval Jan Strmeň. Nyní, po příletu Petra Kváči ze zámoří, by se měli oba gólmani střídat. V již zmíněném utkání proti Kadani stihl Kváča naskočit do branky a předvedl velmi jistý výkon, což si pochvaloval i lodivod Motoru Václav Prospal.

Motorácká sestava z minulého zápasu

Kváča (Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pavlin, Pýcha, Plášil, Čáp – Babka, Doktor, Čermák – P. Novák, Gilbert, M. Novák – Endál, Dančišin, Beránek – Z. Doležal, Bradley, Heřman.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Pro diváky by to měl být atraktivní zápas. Kladno jsme viděli minulý týden proti Jihlavě, když jsme zrovna nehráli. Chtějí hrát stejný hokej jako my, myslím tedy, že to z obou stran bude agresivní, hodně útočné, hra se bude přelévat ze strany na stranu. Bude to pro nás dobrá prověrka, Kladno je bráno za jednoho z aspirantů na postup do baráže. Díky podobným stylům bude rozhodovat koncovka a samozřejmě výkony obou gólmanů."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....