Banes Motor České Budějovice
27.09.2018, Denisa Józsová

JUN: ZNS - CEB 1:4 (1:0p.) - Jihočeši získali ve Žďáru tři body

České Budějovice měly dobrý start do utkání a ve vedení se ocitly již v osmé minutě. Hostující junioři přidali další tři branky, zatímco domácí skórovali jen jednou. V prodloužení se ovšem nechal vyloučit Šafář a Žďárští svou početní výhodu využili, díky čemuž brali z utkání alespoň bod.

Aktivněji vstoupili do utkání hosté z Českých Budějovic. Vyloučení Nikoliče ve 4. minutě sice hráči Motoru ještě nevyužili, ale v 8. minutě je do vedení poslal poměrně šťastnou střelou z úhlu Šimon Masopust, asistenci si připsal Jakub Káník - 0:1. Další faul domácích, konkrétně Kouby, sice jihočeši v další gól nepřetavili, ale i tak si nadále udržovali mírnou střeleckou převahu. Přesto se do první sirény již stav nezměnil.

V druhé třetině se obraz hry přece jen trochu vyrovnal a na konci 26. minuty ujížděl na hostujícího Svobodu žďárský Konečný, ale bohužel zakončoval jen mimo branku. Plameny pak následně nevyužily početní výhodu při vyloučení hostujícího Janocha a chvíli poté českobudějovičtí naopak vyloučení Malenovského potrestali. Hostující Šimon Masopust si připsal druhý kanadský bod, když u levé tyčky našel volného Tomáše Hubatu, který prostřelil Radostu - 0:2. Vzápětí byl opět vyloučen hostující Janoch, ale ani tuto přesilovku Plameny nevyužili. Přesto se jim na konci 35. minuty podařilo snížit. Krásnou akci Daniela Poizla, který prokličkoval mezi trojicí soupeřů, zakončil střelou z první Pavel Vojinovič, druhou asistenci si připsal Jakub Konečný - 1:2. Do šaten se tak šlo opět za jednobrankového vedení Motoru.

Na začátku třetí části měli žďárští junioři více jak minutu a půl převahu dvou hráčů v poli, ale bohužel ani z tohoto mráčku nezapršelo. Ani Motor nedokázal potrestat chybu Plamenů, které v 46. minutě hrály s příliš mnoha hráči. Skóre se tak měnilo až v čase 51:11 a bohužel se radovali opět hosté, když se trefil po nahrávkách Jakuba Čížka a Michala Silného Aleš Řezáč - 1:3. Na konci 53. minuty bylo pro domácí ještě hůře. Už podruhé se v přesilovce trefil Tomáš Hubata, kterému asistovali Jakub Káník a opět Šimon Masopust - 1:4. Stejným skórem také celé utkání skončilo.

Alespoň bod za úspěch v prodloužení si mladé Plameny připsaly díky trefě Davida Kouby, který v čase 63:52 potrestal vyloučení hostujícího Šafáře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice