Banes Motor České Budějovice
29.09.2018, Adam Pavlíček

JUN: CEB - OLO 2:5 (1:0 sn.) - Motor vytěžil v utkání s Olomoucí bod

Českobudějovičtí junioři dnes sehráli utkání proti Olomouci. Ta do utkání vstoupila velmi dobře. Motor sice následně vyrovnal, Hanáci si vedení vzali ale zpět, na což svěřenci Martina Štrby už odpovědět nestačili. Hattrickem se na jihu Čech blýskl Josef Podlaha.

Olomouc zaznamenala přímo snový vstup do utkání. Přečíslení tři na jednoho střelou k bližší tyči bezpečně proměnil Josef Podlaha, jenž odstartoval svůj povedený zápas. O dvě branky to mohlo být o dvě minuty později, Svoboda ovšem Pěchovu střelu vytěsnil betonem. A Daniel Svoboda zasahoval i vzápětí, když musel zneškodnit Matiaškův samostatný únik. Na druhé straně musela dávat pozor také olomoucká obrana proti povedené kombinaci domácích, jenže Silného pokus zblízka branky přelétl horní tyčku. Záhy už se domácím v zakončení dařilo lépe. V patnácté minutě bylo srovnáno poté, co Daniel Dudáček procpal kotouč až za brankovou čáru. Žádnou další přesnou trefu úvodní dějství nenabídlo.

Pár minut po začátku druhé dvacetiminutovky byla Motoru nabídnuta přesilová hra. Avšak ta z pohledu domácích dopadla nejhůře, jak mohla. Českobudějovičtí v ní hned dvakrát inkasovali. Nejprve přesně zamířil Josef Podlaha, jenž zaznamenal svou druhou trefu, a o malý moment později také Tobiáš Handl, který po krásné stahovačce trefil vzdálenější horní růžek naprosto přesně. Hattrick mohl hostující Podlaha dokonat ještě před polovinou utkání, ve dvacáté deváté minutě osamocen před Svobodou ale netrefil. Do konce periody pak hrozila už jen Olomouc, což se jí ještě jednou gólově vyplatilo. Josef Podlaha se nemýlil ani potřetí, nyní už se tedy mohl radovat z kompletního hattricku. Pokud se Jihočeši následně dostali k nějaké šanci, Hasala byl pozorný a nejednou svůj tým podržel.

Na začátku poslední třetiny byl aktivnější domácí tým, což dokázal i potvrdit. Jan Janoch ve čtyřicáté páté minutě našel u vzdálenější tyče Ondřeje Vaculíka, pro něhož nebyl problém uklidit kotouč za záda olomouckého gólmana. O něco nadějnější stav pro domácí, tedy 2:4, ovšem nevydržel moc dlouho. Za dvě minuty už Hanáci opět vedli s rozdílem tří gólů. David Kalač totiž našel ke střele připraveného Michala Matiaška, a ten neměl se zakončením problém. Svěřenci Martina Štrby se snažili dotáhnout soupeřovo vedení, seč to šlo, jenže marně. Za zmínku stojí přečíslení Jihočechů, které vedl Matyáš Grossmann. Ten si párkrát vyměnil kotouč se svým spoluhráčem, bohužel pro něj zakončit ale nedokázal. A jelikož jsme svědky žádné další branky nebyli, Olomouc se mohla po základní hrací době radovat z výhry 5:2.

Následná nadstavba přinesla prodloužení i nájezdy. V prodloužení byl o něco lepším týmem Motor, který po většinu pěti minut držel kotouč na svých holích, leč k ničemu mu to nebylo. Největší šanci měl Daniel Dudáček, jenž ovšem z velmi dobré střelecké pozice trefil jen Hasalovu výstroj, a tak se šlo do nájezdů. V nich nejprve svůj pokus krásně proměnil Matouš Hrubec, na něhož za Olomouc navázal Daniel Ministr. Penaltový rozstřel pak v sedmé sérii rozsekl až Pavel Novák. Hanáci si tedy odvezli tři body, na jihu Čech zůstal jeden.

Ohlasy po zápasu
Roman Fousek (České Budějovice): Věděli jsme, co Olomouc hraje, připravovali jsme se na ni. Bohužel jsme ale neplnili věci, které jsme si před utkáním řekli. Zápas se nám nepovedl, soupeř zaslouženě vyhrál.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice