Banes Motor České Budějovice
05.10.2018, Tomáš Tolnay

JUN: CEB - KOM 6:2 (1:0p) - Junioři si vyšlápli na Kometu i napodruhé!

Druhý vzájemný zápas ve dvou dnech proti sobě svedly juniorské celky Českých Budějovic a Brna. I tentokrát se z vítězství radovali domácí, kterým se podařilo vytěžit dokonce všechny čtyři body za vítězství v základní části i následném prodloužení. Hattrickem se za Motor blýskl Pavel Novák.

První třetina vyšla domácím opět na výbornou. Od úvodních minut se Budějovičtí tlačili do útoku a brzy byli za svou aktivitu odměněni. V sedmé minutě otevřel skóre zápasu Jakub Čížek, kterému se vyplatila jeho aktivita na brankovišti, když z dorážky překonal brankáře Kašpara. Následovaly branky Matouše Hrubce a Šimona Masopusta, které od sebe dělilo pouhých devatenáct vteřin a hostující gólman se poroučel z ledové plochy. Jeho kolega však dlouho čistý štít neudržel, ještě do konce úvodní třetiny ho dokázal překonat Pavel Novák. Do kabin se tak odcházelo za stavu 4:0 pro Motor.

Začátek druhé periody patřil hostům a domácí brankář čelil několika nebezpečným situacím. Zvláště se předvedl při zákroku proti hostujícímu útočníkovi, který už zasouval puk za jeho záda, avšak na brankové čáře ho dokázal Dvořák zastavit pomocí brankářské hole. Poté se musel činit i brankář Komety Marek Micka, který měl plné ruce práce v šancích Pavla Nováka i Matyáše Grossmanna, další navýšení skóre však nedovolil. Nepomohly ani přesilovky, a tak druhá dvacetiminutovka skončila bez branek.

V poslední části padly dvě branky na každé straně. Nejdříve si Pavel Novák předal kotouč s Matoušem Hrubcem a poradil si i s hostujícím brankářem. O minutu déle poprvé udeřili hráči Komety, jmenovitě Michal Kunc, který se nejrychleji zorientoval ve skrumáži před brankou. Po něm se individuálně prosadil brněnský Oscar Hubáček, jenž dokázal projet celé hřiště s pukem na hokejce a nakonec ještě přesně zakončit. Poslední slovo však měli opět domácí hokejisté. Z bezprostřední blízkosti se trefil Michal Silný a upravil tak výsledek zápasu na 6:2 pro České Budějovice.

Následné prodloužení přineslo několik šancí na každé straně. Asi největší měl Michal Silný, jehož střela však skončila pouze na spojnici. Záhy však ukončil zápas svým třetím gólem v utkání Pavel Novák, který si položil Micku a krásně zakončil. Motor tak dnes vytěžil maximum bodů a posunul se na třetí místo tabulky, skupiny C.

Ohlasy po zápasu
Martin Štrba (České Budějovice): "Jsme moc rádi, že jsme i dnešní zápas zvládli po taktické a systémové stránce. Druhá třetina nebyla podle našich představ, ale třetí třetinu i prodloužení jsme zvládli tak, jak jsme chtěli. Chtěl bych klukům poděkovat za to, jak utkání odmakali."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice