Banes Motor České Budějovice
12.10.2018, Filip Kortus

Zlomí Motor nepříznivou bilanci na ledě Frýdku-Místku?

Motor vévodí tabulce Chance lize a nyní ho čeká duel na ledě posledního Frýdku-Místku. Na první pohled snadné utkání, ovšem nic takového Jihočechy opravdu nečeká. Už jenom kvůli tomu, že na ledě Slezanů se budějovickým hokejistům nikdy nedařilo. Potvrdí Motor roli favorita? Zápas ve Frýdku startuje v 17:00 můžete ho sledovat skrze videopřenos živě nebo bude k dispozici také textový přenos.

Náš soupeř - Frýdek-Místek

V uplynulé sezoně skončil Frýdek na desáté pozici, když mu postup do play off unikl o pouhé čtyři body. Do nové sezony vstupovali Slezané s odhodláním, že boj o vyřazovací část zvládnou. Zatím to ale vypadá, že Frýdecké čeká ještě horší sezona. Od úvodu se jim totiž hrubě nedaří a aktuálně jim patří až poslední příčka.

Dosud si Frýdek připsal pouze šest bodů, když ve třetím a následně čtvrtém kole porazil Třebíč a Ústí. Od té doby nezískal ani bod a prohrál sedm zápasů v řadě. Naposledy tomu nepomohla ani účast Jiřího Polanského, který se po zranění přišel rozehrát s Třincem. V celku Frýdku působí i obránce Dušan Žovinec, který dříve v Motoru hrál.

text

Posledních pět zápasů Frýdku v Chance lize

Přerov - Frýdek 5:3
Frýdek - Slavia 5:6
Jihlava - Frýdek 3:2
Frýdek - Benátky 3:4
Vsetín - Frýdek 3:2

Sestava Frýdku z posledního utkání:

L. Daneček (43. Hlaváč) – Žovinec, Husák, Bartko, Zahradníček, Krisl, L. Kovář, Hrachovský – Kofroň, Mikulík (C), Klimša (A) – Hladonik, Polanský, Rudovský – Christov, Novotný, Przybyla – Motloch, Kuťák, Kaukič.


13. kolo

Frýdek-Místek

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 13. října, 17:00, Polárka

Z tábora Motoru

Jihočeši i nadále vládnou tabulce první ligy, přestože naposledy poprvé v sezoně doma nevyhráli. O body je připravily Litoměřice, které sice prohrávaly po velkém obratu domácích 2:4, jenže srovnaly a v nájezdech vybojovaly bod navíc. Den před tím se ale Motoru dařilo, když na svém ledě porazil AZ Havířov v jasném poměru 5:1. Motor v posledních dnech trápila marodka, takže se uvidí, jestli se někdo ze zraněných hráčů uzdraví a objeví se v sestavě. Strašit může Budějovické nepříznivá bilance na ledě Frýdku, kde za poslední dva roky neuhráli ani bod.

Sestava z utkání proti Litoměřicím

Kváča – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Z. Doležal, Šimánek, R. Přikryl – Kachyňa, Hrubec, Vaculík – Doktor.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Ačkoliv bude hrát první proti poslednímu, tak nás nečeká nic lehkého. Dle mého umístění Frýdku neodpovídá. Měli velkou marodku, která se jim postupně vyprazdňuje. Nesmíme mít žádné výkyvy, musíme zvládnout odehrát celých šedesát minut stejně. Vyvarovat se musíme hloupých vyloučení, to nám pak často rozhodí celou hru. Je třeba, abychom k tomu přistoupili zodpovědně a hráli disciplinovaně. Věříme, že vybojujeme tři body."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....