Banes Motor České Budějovice
14.10.2018, Adam Pavlíček

V cestě za dalšími body stojí Poruba

Motor vyhrál ve Frýdku-Místku, na což bude chtít v pondělí navázat. Zápas proti porubskému týmu bude věnován všem dívkám a ženám! Více informací naleznete na tomto odkazu. Pokud se nebudete moci do Budvar arény dostavit, je pro vás připraven klasický textový přenos nebo živý přenos skrze server HokejkaTV.

HC RT Torax Poruba

Ostravané se proti Motoru v rámci soutěžního utkání představili naposledy před více než třinácti lety. Tehdy jako nováček postoupili do první ligy, v níž se probojovali až do vyřazovací části. A právě v ní narazili na České Budějovice. Ze čtvrtfinálového souboje vyšli vítězně Jihočeši, kteří svému soupeři nedali moc šancí a vyhráli 3:0 na zápasy. V tehdejší motorácké sestavě figuroval i Jiří Šimánek, jenž by měl být připraven zasáhnout i do pondělního utkání. Čtyřicetiletý útočník se ve zmíněné sérii postaral i o jednu branku svého týmu.

Poruba si jako nováček soutěže nevede vůbec špatně. Ještě nedávno se nacházela u vrcholu, poté se ji ale nevyvedly dva zápasy a kvůli napěchovanému středu tabulky se posunula na deváté místo. S devatenácti body ztrácí například na pátou pozici jen čtyři body. Porubští hokejisté se mohou pyšnit dobrými čísly z přesilových her. Úspěšnost jejich proměnění je momentálně 21,05%. Žádná sláva to ale naopak není při oslabení, v němž Ostravané úspěšně ubránili 76,67 % z početních nevýhod. Bodově v tomto týmu nikdo výrazně nevyčnívá, o body se starají všechny formace. Nejvíce se však daří mladému Jakubu Illéšovi, který posbíral 10 kanadských bodů. Obranu pak ztuží několik zajímavých jmen. Mezi nimi například ještě nedávný mládežnický reprezentant Daniel Krenželok či zkušený obránce s bohatým výčtem zápasů z extraligy Ctirad Ovčačík. Formou střídavých startů pak může Poruba využít služeb talentovaného Jaromíra Pytlíka.

Posledních pět zápasů

Poruba - Přerov 1:4
Slavia - Poruba 7:4
Poruba - Jihlava 3:2sn.
Benátky n. Jizerou - Porubou 3:4 sn.
Vsetín - Poruba 6:2

Sestava Poruby z minulého zápasu proti Přerovu:

Dolejš – Adam, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Dundáček, Slavík – J. Káňa, Hudeček, Illéš – Vymazal, Zdeněk, Fojtík – Toman, Baláž, Ollender – Jankovský, Kanko, Tomi – Häring.


14. kolo

ČEZ Motor České Budějovice
-
HC RT Torax Poruba

Pondělí 15. října 2018, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Motoru

Českobudějovičtí hokejisté minulý týden ve středu poprvé v sezoně dovolili soupeři odvézt si z jihu Čech bodový zisk. V sobotu pak svěřence Václava Prospala čekala daleká cesta do Frýdku-Místku. Zde však Motor předvedl dobrý výkon a mohl se radovat z tří bodů. Dobrou zprávou je, že se do sestavy vrátil Martin Heřman. Budějovický bojovník do statistik dokonce stihl zapsat přesnou trefu. Otazník ale visí nad dalšími dvěma zraněnými hráči. Jde o Miloslava Čermáka a Cody Bradleyho.

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání:

Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Babka – Beránek, Dančišin, Heřman – Šimánek, Hrubec, Endál – Kachyňa, R. Přikryl, Doktor – Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

„Věřím, že náš tým dvakrát za sebou doma neprohraje. I přesto, že je Poruba nováček, máme k ní respekt. V první čtvrtině soutěže se dostala do euforie. Tady před obecenstvem se jí v takové atmosféře bude hrát dobře. Tento tým navíc už některými výsledky překvapil a vede si lépe, než se na nováčka možná čekalo. Bude záležet také na tom, kolik hráčů jim uvolní Vítkovice. Musíme k tomu přistoupit s maximálním respektem a ukázat, že jsme na domácí půdě a že si za tím jdeme od první minuty.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....