Banes Motor České Budějovice
15.10.2018, Adam Pavlíček

Martin Novák: Jsme rádi, že nám to tam padalo. S pokorou jdeme dál

Až na první třetinu dnes Motoru vše klapalo na jedničku s hvězdičkou. A především pak první formaci, která zrežírovala pět budějovických branek z celkových osmi! U všech zásahů elitní lajny byl útočník Martin Novák, jenž zaznamenal skvělou bilanci dvou gólů a tří přihrávek.

Pokud to vezmeme od začátku, kde se v úvodu utkání stala chyba?
Kdybychom to věděli, tak takové začátky nemáme. Říkali jsme si, že dobře začneme, jenže nám to opět nevyšlo. Soupeř ze čtyř šancí proměnil jednu v gól. Pomohla nám komerční přestávka, při které si Venca vzal slovo a něco nám řekl. Od té doby se to zlepšilo. Naštěstí jsme stihli do konce třetiny výsledek otočit, což nám hrozně pomohlo.

Bylo právě to, že jste v první třetině skóre obrátili a nešli do kabin za nepříznivého stavu, jedním z klíčových faktorů?
Když člověk vede, samozřejmě se mu hraje lépe. I když jsme šli s vedením do kabiny, věděli jsme, že k ideálu to má daleko. Řekli jsme si, co zlepšit, a naštěstí se nám to povedlo.

Dalo by se říct, že od druhé třetiny už to byl z vaší strany jednoznačný výkon?
Soupeř měl zase docela dost šancí, když několikrát ujel sám na bránu. Díky bohu to ale Strmič vychytal, a ty brejky zavřel. Třetina jinak mohla skončit jiným rozdílem a nám by se hrálo mnohem hůře.

Nevytýkal vám trenér v kabině právě ty soupeřovy úniky?
Upozorňovali jsme se na to, protože to pořád zkoušeli, už neměli co ztratit. Říkali jsme si, ať na to dáme pozor, a chtěli jsme pomoct Honzovi, aby už nedostal gól. Jejich brejky jsme následně úspěšně eliminovali.


Martin Novák proti Porubě

Body: 5 (2+3)
Střely: 5
+/-: +3
Čas na ledě: 14:36


Vaše první formace v průběhu třetí třetiny odstoupila z utkání, když už bylo de facto rozhodnuto. Chtěli jste pošetřit síly?
Byl to trenérův tah, takže my jsme to respektovali. Nyní je to náročnější období, kdy hrajeme obden. Čeká nás těžký zápas se Vsetínem, takže asi i tak to bylo. Navíc se zapojili mladí kluci, protože nějaký ten náskok už tam byl. Asi tedy nebyl nějaký velký důvod držet nás ve hře.

První formace se dnes postarala o většinu gólů. Sedlo vám to tedy, jak nejlépe jen mohlo?
Kolikrát může mít člověk sebelepší zápas, ale gól nedá. Dnes jsme měli štěstí a střely nám tam padaly. Jsme za to moc rádi a s pokorou jdeme dál.

Byl to dnes celkově výkon, kterým byste se chtěli prezentovat i v dalších zápasech?
Dnes jsme se hlavně snažili držet na kotouči. Když na puku budeme silní, myslím, že ostatní týmy budeme přehrávat. Určitě by nám to mohlo vycházet i v příštích zápasech.

Příští utkání odehrajete na vsetínském ledě. Jaký by to mohl být duel?
Každý zápas je těžký, ale tam to bude těžké extrémně. Vlítnou na nás hned od začátku, poženou je diváci. Chceme se dobře připravit, abychom dobře začali, což si říkáme před každým zápasem, teď už jen, aby to opravdu vyšlo (úsměv).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....