Banes Motor České Budějovice
22.10.2018, Marek Baloun

Motor vyjede do hlavního města! Naváže na výhru z úvodu sezóny?

Motor, stále na první příčce, čeká opět cesta do metropole republiky! Tamější HC Slavii Praha se poslední dobou příliš nedaří a v paměti určitě má i porážku 0:5, kterou si odvezla z Budvar arény. Zda si Pražané napraví reputaci, nebo Budějovice opět skolí sešívané, se můžete podívat už tuto středu od 18:00, jako obvykle skrze placený videopřenos nebo volně dostupný přenos textový.

Náš soupeř – HC Slavia Praha

Pražská Slavia se po patnácti zápasech drží stabilně lehce pod polovinou tabulky. Za první čtvrtinu soutěže nasbírala 26 bodů, což jí přisuzuje 9. místo. Tým Miloše Říhy, postavený kolem kapitána Jana Nováka, v posledním utkání vyjel na led přerovských Zubrů.

Sestava Slavie z utkání s Přerovem:

Sochůrek – Duda, J. Novák, J. Drtina, Steinocher, Hrdinka, Hejda, Valík – Brož, Šagát, Kubica – J. Doležal, Vlček, J. Veselý – Šteiner, Furch, Šergl – Tejral, Kohút, Heldák.

Ač se hosté snažili ze všech sil, Zubři dostáli svému jménu a jako jedno stádo zadupali sešívané do země, respektive ledu, poměrem 5:0. Přerov tak ještě vylepšil úspěch z prvního kola letošní sezóny, kdy na pražské půdě vyhrál 4:2. Nadále tak patři spolu s Jihlavou, Prostějovem a Českými Budějovicemi k týmům, na kterých Slavia nevydělala ani bod.

Zprávy z Budvar arény

Motor se nadále veze na úspěšné vlně, která mu zajišťuje vedoucí pozici v lize. Na pondělní televizní utkání ale dlouho nezapomene. Před kamerami České televize a téměř vyprodanou Budvar arénu porazil celek Václava Prospala po deseti utkáních v řadě jihlavskou Duklu. Vysočané ovládli první třetinu, kdy kromě ubráněné početní nevýhody tři na pět dokázali i vstřelit úvodní branku. Motor ale po přestávce během dvou minut otočil vývoj zápasu a góly Karla Plášila, Martina Nováka, Milana Dančišina a Jiřího Šimánka dovedl Motor k psychicky velmi důležitému vítězství

.

Trenér Prospal po zápase chválil práci hlavně v předbrankovém prostoru soupeře. „Trošku více jsme se udrželi na kotouči, dostali jsme se do zakončení, dostali jsme se do situací, kdy v předbrankovém prostoru jsme byli schopní se dostat k nějaké dorážce a dát nějakou branku.“ Právě z dobré práce před klecí Jihlavy padl jak vyrovnávací, tak vítězný gól Karla Plášila, respektive Martina Nováka. Naopak byl velmi nespokojený s průběhem první třetiny. Diváci sledující utkání v televizi mohli skrze mikrofony na střídačkách užít nemalé častování hráčů jako například: ,,Vždyť jste úplně jaloví! [...] Kde jste?"

Sestava Motoru z utkání s Jihlavou:

Kváča - Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Heřman, Šimánek, Z. Doležal – Doktor, R. Přikryl, P. Novák – Čermák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

Slavia proti nám minulý zápas dvě třetiny hrála velmi dobře, celkově první utkání s námi odehrála výborně. Je to hodně mladý tým, výborně bruslí, jednoduše chodí do brány. Měli výbornou sérii, kromě posledních zápasů, několika bodových zisků za sebou. Od začátku soutěže se zvedli. Musíme pracovat rychle s pukem a dělat dobrá rozhodnutí. Musíme také získávat kotouče ze situací 50/50 a neztrácet je. Slavia je doma silnějším soupeřem než venku. Mají hodně ambiciózních hráčů, hrají podobně jako například Litoměřice či Benátky. Vždy některého nekoncentrovaného soupeře najdou a překvapí ho. Nesmíme se nechat unést zápasem s Jihlavou a skvělými diváky, ale na utkání se připravit. Takhle to bude celou sezonu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....