Banes Motor České Budějovice
26.10.2018, Dominik Zajan

Další speciální zápas. Do Budvar arény přijede Přerov

Druhé domácí utkání ve druhé čtvrtině bude znovu speciální. Oba týmy oblečou speciální dresy na oslavu výročí 100 let od vzniku Československé republiky. Před utkáním bude hrát československá hymna, úvodní buly vhodí bývalý hokejový mistr Evropy a trenér mistrů světa (ale i Motoru) Luděk Bukač. Utkání začíná v sobotu v 17:00 a můžete ho sledovat skrze textový přenos, nebo živě.

HC ZUBR Přerov

V loňské sezóně se Přerov umístil na páté příčce se ziskem devětaosmdesáti bodů za dvacet pět výher, šest výher po prodloužení, dvě prohry po prodloužení a devatenáct porážek. Před letošní sezónou si Přerovští dali za cíl znovu postoupit do play off. To se zatím daří plnit. Přerov se nachází na postupové páté pozici se ziskem třiceti jedna bodů. Ale na druhý Vsetín ztrácí pouhé tři body! Na první Motor už je to bodů devět. Přerovským se v poslední době příliš nedaří. Z posledních pěti zápasů prohrál Přerov tři. Porubu a Slavii se jim podařilo porazit.

Přerov před sezónou počítal spíše odchody než příchody. Z Přerova odešel Lukáš Chmelíř, který působil i na jihu Čech. Dále vynikající brankář Juraj Šimboch, který odešel hrát na Slovensko za Nitru. Jiří Běhal šel zase do Maďarska. Přerov opustil i veterán Karel Plášek, který nyní hraje 2. Ligu v dresu Šumperka. Dále Jakub Šlahař odešel do extraligového Zlína. Z Havířova přišel Marek Sikora. Zatím poslední posila přerovských Zubrů je Zdeněk Čáp, který je v týmu na měsíční hostování z Českých Budějovicích.


19. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Zubr Přerov

Sobota 27. října, 17:00, Budvar aréna

Posledních pět zápasů

Přerov - Slavia 5:0
Jihlava - Přerov 5:0
Benátky - Přerov 4:0
Přerov - Vsetín 1:2pp.
Poruba – Přerov 1:4

Sestava Přerova z posledního utkání:

Klouček – Pala, Čáp, M. Pohl, Zbořil, R. Černý, Malina, Padrnos – T. Doležal, T. Sýkora, Š. Kratochvíl – Milan Procházka, Pšurný, Sikora – Navrátil, Hejcman, M. Kratochvíl – Mašín, Moučka, Indrák.

Z tábora Motoru:

Jihočeši zvládli úvodní čtvrtinu soutěže na výbornou. Vévodí celé lize s náskokem šesti bodů, a tak může v kabině Motoru panovat určitá spokojenost. Výbornou formu v posledních zápasech prokazují mimo jiné českobudějovičtí David Gilbert, Martin Novák nebo Lukáš Endál. V brance předvádí vyrovnané výkony oba brankáři Petr Kváča s Janem Strmeněm a v obraně se mohou Českobudějovičtí spolehnout na pravidelný bodový příděl Žigy Pavlina. Dalším soupeřem v cestě za body však stojí Přerov, který dokáže favorita zaskočit, nebo alespoň potrápit.

Sestava Motoru z posledního utkání:

Kváča – Vydarený, Pavlin, Fillman, Kachyňa, Plášil, Pýcha – Gilbert, Endál, M. Novák – Beránek, Dančišin, Babka – Z. Doležal, Heřman, Šimánek – Doktor, P. Novák, R. Přikryl – Čermák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera

„Čeká nás zřejmě nejtěžší soupeř v této čtvrtině doma. Myslím si, že bude plno šancí na obou stranách. Přerov je totiž útočně laděný tým, pro diváky to bude atraktivní duel. Bude záležet na produktivitě. Chceme hrát rychle s kotoučem, abychom byli v pohybu a rychlosti. Soupeř chce být silný na kotouči a hrát silově. Rozhodne, jak budeme dynamičtí. Soupeři se pomalu vyprazdňuje marodka, takže to bude hodně těžké utkání.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice