Banes Motor České Budějovice
23.11.2018, Dominik Zajan

JUN: KOM - CEB 5:4pp - Junioři vybojovali na ledě Komety jeden bod za prohru po prodloužení

Motor chtěl v Brně přerušit nepříznivou bilanci z posledních zápasů, když prohrál třikrát v řadě. Jenže Kometa vyhrála první třetinu o dvě branky. Motoru se dokonce podařilo otočit stav utkání, ale vzápětí Brno srovnalo skóre a poslalo zápas do prodloužení. V něm se radovala z vítězné branky Kometa. Motor mí další pokus na ledě Komety již zítra od 12:30

První třetina začala pěkně zostra. Kometa se ujala vedení už ve třetí minutě, kdy hostující gólman nedokázal dostat puk pod kontrolu. Ten byl tak stále hratelný a nejrychleji jej našel Petr Krejčí, který bez váhání pohotovou dorážkou zakončil. Za další tři minuty už byl však stav utkání opět srovnaný. Brněnští hráči se snažili zastavit útočnou akci soupeře a dostat puk mimo své území, to se však nepovedlo a Vojtěch Krcho si mezi kruhy našel prostor pro střelu. Brňané si ale hned vzápětí vzali vedení zpět. Zprvu to vypadalo, že poměrně pomalá střela od modré čáry hostujícímu gólmanovi mnoho problémů nenadělá, opak byl ale nakonec pravdou. Kotouč mu nešťastně vypadl a Vojtěch Kadlic jej z těsné pozice před brankou neomylně usměrnil mezi tři tyče.

Ke konci první třetiny mohl být stav utkání už 3:1 pro domácí – Michal Kunc dostal přihrávku do ideální pozice a ocitl se tak v samostatném úniku, brankář Marek Dvořák jej ale zvládl vychytat. Brněnské třiadvacítce se ale ještě před sirénou přece jen povedlo skórovat. Vojtěch Kadlic obral protihráče o puk a z rohu kluziště poslal přihrávku do mezikruží právě na Michala Kunce, který pálil z první a jeho prudká rána skončila za zády budějovického gólmana.Ve druhé části hry mohla jít Kometa do trháku, střela Adama Popelky ale pouze rozezvonila brankovou konstrukci. A hned o chvíli později se obdobná situace odehrála také na druhé straně kluziště, Jakub Čížek svým pokusem rovněž zasáhl pouze horní tyčku. V čase 34:46 vylétl puk z hokejky Daniela Dudáčka, po cestě jej ještě tečoval Šimon Masopust a tato situace znamenala kontaktní branku Jihočechů.

Do třetího dějství vstoupili Jihočeši stejně úspěšně, jako z toho druhého odcházeli. Už po jednasedmdesáti sekundách si přihrávka zpoza branky našla vepředu Jakuba Čížka, který měl dostatek času i prostoru na zakončení, a nakonec zamířil k levé tyči. A to nebylo ze strany Motoru všechno. Ve 48. minutě si Pavel Novák najel s kotoučem do pásma podél mantinelu, a ačkoliv čekal na podporu svých spoluhráčů, rozhodl se nakonec zakončit sám a postaral se tak o otočení skóre. Hráči Komety ale v tomto utkání dokázali už podruhé bleskově odpovědět, Petr Krejčí dostal z pravého kruhu přihrávku před branku, kam se gólman v podstatě nemohl stihnout přemístit.

Oba celky si tak nakonec body spravedlivě rozdělily a přišlo na řadu prodloužení, které mělo velmi rychlý spád. Michal Kunc v obrovské šanci trefil nejprve tyčku a poté ještě několika nebezpečnými dorážkami rozhýbal brankáře hostů. O bodu navíc pro Kometu nakonec rozhodnul Daniel Kowalczyk, který v samostatném úniku našel mezírku mezi betony. Kometa si tak pojistila postup z prvního místa do nadstavby, základní část uzavře v sobotu druhým zápasem proti Motoru.

Ohlasy po zápasu

Jan Zachrla – První třetina byla z naší strany kvalitní, soupeře jsme přehrávali a měli jsme zápas pod kontrolou. Dali jsme dva góly, ve druhé třetině pak soupeř zvýšil obrátky a aktivitu a my jsme s tím začali mít problém. Z několika našich laxních chyb jsme jim nabídli šance a to byly ty rozhodující momenty, ve kterých nás potrestali a místo abychom vyhráli jsme museli zápas dotahovat a otáčet. Jsem rád, že i ten těžký zápas kluci zvládli. Právě za ten závěr, prodloužení a první třetinu si zaslouží pochvalu.

Martin Štrba – Utkání jsme nezačali úplně dobře, dostali jsme dva zbytečné góly. O první přestávce jsme si v kabině řekli, co chceme hrát a co by se mělo zlepšit, kluci pak hráli výborný zápas a otočili stav utkání z 1:3 na 4:3. Pak jsme dostali gól na 4:4, což nás mrzí. Ale utkání jsme nakonec dohráli, vytvořili jsme si šance a přečíslení, s hrou ve druhé polovině zápasu jsme byli maximálně spokojení. Prodloužení tři na tři jsme nedokázali uhrát, tam už je to vabank a my jsme propadli a dostali tak gól. Teď si ale odpočinem a zítra nás čeká další utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....