Banes Motor České Budějovice
27.11.2018, Dominik Zajan

Začne Motor další vítěznou sérii? Ve středu zajíždí na led nováčka z Poruby

Ve středu čeká hokejisty Českých Budějovic další venkovní zápas. Motor zajíždí na led nováčka z Poruby. První letošní vzájemné utkání jasně ovládl Motor, podaří se mu to podruhé? Utkání můžete sledovat skrze textový přenos nebo živě na serveru Hokejka TV.

HC RT TORAX Poruba 2011

Hokejisté Poruby zaznamenali parádní vstup do soutěže, dokonce chvilku okupovali první příčku druhé nejvyšší soutěže. Poruba totiž vyhrála úvodní čtyři zápasy. Jejich famózní úvod odnesla i Jihlava a Kladno, spolu s nimi i další favorité. Jenže pak nastal útlum a postupný propad tabulkou až na současné nepostupové jedenácté místo. Nicméně nováček soutěže nabírá formu, když z posledních pěti zápasů dokázal tři vyhrát. Nejvyšší výhru v letošní sezóně zaznamenala Poruba v domácím zápase proti Kadani, když vyhrála 8:2. Naopak nejvyšší porážku zaznamenala na ledě českobudějovického Motoru, kde Poruba schytala debakl 1:8. Takže mají hokejisté Poruby o motivaci postaráno.

Jak již bylo výše zmíněno, Poruba se nachází na jedenácté pozici se ziskem sedmatřiceti bodů za deset výher, tři výhry po prodloužení či nájezdech, jednu prohru po prodloužení a dvanáct porážek. Na osmé místo, které znamená postup do vyřazovací fáze, ztrácí Poruba pouhých pšt bodů, což znamená, že střed tabulky je velice vyrovnaný. Poruba vyhrála tři z posledních pěti zápasů. Naposledy vyhrála v Přerově 5:3. Nejproduktivnějším hráčem Poruby je Jan Káňa, který stihl nasbírat dvaadvacet kanadských bodů.

Posledních pět zápasů

Přerov - Poruba 3:5
Poruba - Slavia 5:1
Jihlava - Poruba 4:1
Poruba - Benátky 3:1
Poruba - Vsetín 4:5

Sestava z posledního utkání:

Dolejš – Slavík, Ovčačík , Urbanec, Adam, D. Krenželok, Černý, Čypas – J. Káňa, Hudeček, Guman – Jankovský, T. Jáchym, Kanko – Toman, Baláž, Ollender – Dufek, Vymazal, Václavek.

Z tábora Motoru

České Budějovice po dvou kontumacích a prohře na domácím ledě s Třebíčí konečně zabraly a z utkání v Litoměřicích vytěžily cenné dva body. Vzhledem k tomu, že kališníci na svém ledě prohráli teprve třetí utkání je to jistě slušný počin. Jenže pak přišla další domácí prohra. Tentokrát s Frýdkem. V následujícím zápase proti Porubě to nebude mít Motor o moc jednodušší. Jihočeši sice drží v tabulce druhé místo, zatímco jejich soupeř z Poruby jedenácté, ale Poruba začíná nabírat formu.

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání:

Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Dančišin, Endál – Čermák, Doktor, Babka – Beránek, Šimánek, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – P. Novák.

Předzápasové okénko Aleše Tottera k zápasu s Porubou:

"Tušíme, že Poruba bude ve středu posílena o hráče z Vítkovic, takže bude v plné sestavě. Na kvalitě týmu se to okamžitě projeví. Mají ve hře dobré věci a tendence, na které musíme reagovat. Kluci tvrdě pracují v tréninku, potřebujeme prolomit střeleckou nemohoucnost. Doufám, že v zápase přijde nějaký moment, který konečně pomůže naší straně. Věříme, že se zase vrátíme na vítěznou vlnu. V týmu to je. Teď jsme si vybrali pár slabších chvil, ale věřím, že se znovu nastartujeme."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice