Banes Motor České Budějovice
04.12.2018, Adam Pavlíček

Do Budvar arény přijedou Benátky

České Budějovice se proti Benátkám postaví opět zhruba po měsíci. Tentokrát na domácím území. Jihočeši určitě budou chtít soupeři vrátit prohru, kterou si z jeho stadionu odvezli. Zápas bude možné sledovat skrze textový přenos nebo živě na serveru HokejkaTV. Pokud plánujete na utkání dorazit osobně, vstupenek je stále dostatek.

HC Benátky nad Jizerou

Hokejisté z Benátek nad Jizerou zatím se sezonou spokojeni být zřejmě nemohou. Nachází se ve spodních příčkách tabulky, konkrétně jsou se ziskem šestadvaceti bodů na třináctém místě. Frýdek, jenž se nachází o jeden stupínek výše, má navíc na středečního soupeře Motoru náskok jen těžko dosažitelných třinácti bodů. Zatím to tedy vypadá, že svěřenci Jiřího Kudrny budou bojovat spíše o lepší postavení před Ústím a Kadaní, nicméně mohou hrát relativně v klidu. Sestupové starosti totiž řešit nemusí. V následujících zápasech se ale budou muset obejít bez několika hráčů, kteří vyměnili klub od Jizery za jiné působiště. Odešel Kanaďan Chance Braid, Jan Bednář a také Josef Mikyska, který byl nejproduktivnějším hráčem týmu a kterého fanoušci na jihu Čech dobře znají. Právě Mikyska s Bednářem odešli do druhé nejvyšší německé soutěže, Braid bude brázdit kluziště ve Velké Británii.

Středočeši působí jako farmářský celek pro extraligový Liberec, a tak za jejich barvy stihl nastoupit již poměrně velký počet hráčů. Jak již bylo zmíněno, nejvíce se dařilo Mikyskovi, s jehož služby už ale Středočeši počítat nemohou. Sbírat kanadské body by tak měli Marek Zachar a Daniel Špaček. Oba jich zatím posbírali shodně třináct. Benátečtí trenéři také budou spokojeni s výkony obránce Patrika Maiera. Ten předčil leckterého kolegu z útoku a s pěti góly a stejným počtem asistencí patří mezi nejproduktivnější hráče týmu. Na druhou stranu má v osobních statistikách v kolonce +/- také záporné číslo -10. Nahlédneme-li do statistik týmových, ty žádného hokejového příznivce příliš neoslní. S procentuálním využitím přesilových her 14,41 % jsou Středočeši přesto o vlas lepší než Motor. V oslabení už jsou na tom ale hůře, dokonce jsou v něm nejméně úspěšní ze všech účastníků Chance ligy. Se 76,92 % inkasují téměř v každé čtvrté početní nevýhodě.


Přerov - Benátky 4:0
Benátky - Slavia 6:3
Dukla - Benátky 3:2sn.
Benátky - Vsetín 1:4
Poruba - Benátky 3:1


Aktuální forma Kudrnových svěřenců (viz výše) není příliš výrazná. Středočeši se zatím paradoxně vytahují na favority či aspiranty na postup do finálních fází ligy. To ostatně poznali i Českobudějovičtí, kteří si zhruba před měsícem z benáteckého ledu odvezli těsnou prohru 1:2. Občas to při pohledu na výsledky Středočechů vypadá, že opravdu raději hrají proti papírově silnějším soupeřům. Například také jihlavská Dukla musela výhru uhájit až v samostatných nájezdech.

Sestava Benátek z posledního utkání proti Přerovu:
Pařík – Kunst, Kolmann, Maier, Havlín, Žůrek, Niko, Aubrecht – Teplý, Šír, Průžek – D. Špaček, Najman, Rychlovský – Wiencek, Burda, Čech – Žemba, Cikhart.


20. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Benátky nad Jizerou

Středa 5. prosince, 17:30, Budvar aréna

Z jihočeské metropole

Motor neprožíval příliš povedené období. Během něho přišla kontumace a také několik nečekaných proher. Jihočeši se v tabulce tedy propadli na třetí pozici. Na tu druhou ztrácejí pět bodů, na tu nejvyšší osm. Českobudějovickým hokejistům na záda dýchá hned několik týmů. Například rozdíl mezi třetím Motorem a šestým Přerovem je pouhých šest bodů. Nyní už ale svěřenci Václava Prospala doufají, že méně povedené období je za nimi. K případným lepším výsledkům se odrazili pravou nohou v utkání proti Vsetínu. V atraktivním a pohledném duelu domácí celek nakonec zvítězil 2:1 a cenné tři body doma udržel. Ve středečním zápase proti Benátkám bude favorit jasný, rozhodně ale od benáteckého týmu nedostane nic zadarmo.

Sestava Motoru z minulého utkání proti Vsetínu:
Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

„V Benátkách jsme dvě třetiny hráli dobrý zápas, ale neproměňování šancí rozhodlo, že jsme si neodvezli ani bod. Ve středu si půjdeme pro všechny body. V brance začne poprvé v sezoně od prvních minut Daniel Svoboda, budeme hrát na sedm obránců a dvanáct útočníků. K dispozici už bude Martin Jandus. Soupeř je pracovitý tým, každý zápas bojují. Dobře blokují střely, dokáží hrozit z brejků.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....