Banes Motor České Budějovice
07.12.2018, Filip Kortus

Motor čeká lídr tabulky, v sobotu bude hrát v Jihlavě

Motor čeká další těžké a důležité utkání. V sobotu bude hrát na ledě první Jihlavy, které se v poslední době opravdu daří. Vyhrávala hned dvanáct z posledních třinácti utkání, takže na svěřence Václava Prospala čeká těžká práce. Utkání můžete sledovat skrze textový přenos nebo živě na serveru Hokejka TV.

Dukla Jihlava

Celek z Vysočiny hraje ve velké formě. Z posledních třinácti utkání vyhrál hned dvanáctkrát a vyšvihl se do čela tabulky. Na něm má náskok hned šesti bodů na druhé Kladno, třetí je aktuálně Prostějov. Jihlavě se podařilo vyhrát i poslední dvě venkovní utkání, když uspěla na ledě Přerova i Slavie shodně 4:2. Před tím se ale svěřencům trenéra Vlka vůbec nevyvedlo televizní utkání ve Vsetíně, kde Dukla prohrála vysoko 2:9.

Lídrem kanadského bodování Jihlavy je útočník Lukáš Anděl, nejlepším střelcem týmu je exbudějovický útočník Vlastimil Dostálek. V brance se střídá dvojice Lundström a Brož, přičemž druhý jmenovaný má odchytáno o tři zápasy více. V posledním vzájemném měření sil Motor dokázal utnout sérii jihlavských výher a na domácím ledě vyhrál v poměru 4:1.

Posledních pět zápasů

Přerov - Jihlava 2:4
Slavia - Jihlava 2:4
Jihlava - Benátky 3:2sn
Vsetín - Jihlava 9:2
Jihlava - Poruba 4:1

Sestava z posledního utkání:

Lundström – J. Pohl, Budík, Štebih, Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa, Zeman – Jiránek, Hlinka, Dostálek – Havránek, Werbik, Hrníčko – Harkabus, Čachotský, Čermák.


32. kolo

Dukla Jihlava

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 8. prosince, 17:30, Horácký zimní stadion

Z tábora Českých Budějovic

Jihočeši neprocházejí úspěšným obdobím. V poslední době se propadli až na čtvrté místo tabulky, přestože v posledních dvou zápasech slavili vítězství. Naposledy si Českobudějovičtí poradili po bláznivém utkání s Benátkami, kdy dva body zachraňovali až v nájezdech. Za Motor se prosazovali především obránci, když hattrick obstaral Karel Plášil a dvě branky vstřelil Pavel Pýcha. Naposledy Motoru chyběl útočník Martin Novák, který nastoupil za Spartu v extralize.

Sestava z posledního utkání:

Svoboda (33. Strmeň) – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil, Jandus – Karabáček, Gilbert, Endál – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, Bradley, P. Novák – Dančišin, R. Přikryl, Z. Doležal.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Jihlava nám po sobotním utkání může odskočit o dost bodů, což nechceme nechat dopustit. Pojedeme tam bojovat o to, abychom se udrželi v kontaktu s prvními dvěma místy. Musíme dodržovat detaily ve hře, které se nám dařily ve vzájemném duelu na našem ledě. Proti týmům z čela tabulky se nám převážně daří, když nebudu počítat první zápas na ledě Jihlavy. Utkání nás svlékne donaha, poznáme, jak na tom opravdu jsme. Chybět nám bude Jiří Šimánek, který bude mimo hru deset až čtrnáct dní."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....