Banes Motor České Budějovice
11.12.2018, Denisa Józsová

JUN: SLZ - CEB 7:4 (0:1sn) - Junioři v nadstavbě znovu padli

Jihočeští junioři zatím vyhráli v nadstavbě jen jeden zápas a do Salcburku jeli s cílem to změnit. Dokonce měli parádní start, kdy ve čtrnácté minutě vedli o dvě branky. Tým z Rakouska se se ovšem poté zvedl a dovedl zápas až do vítězného konce, kdy vyhrál o tři branky. České Budějovice získaly alespoň bod v nadstavbě, když vyhrály samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem se stal Aleš Řezáč.

V první třetině nebyly k vidění žádné tresty, za to branek bylo k vidění hned několik. Nejprve se prosadil na domácí strana John Jason Peterka, který tak poslal svůj tým do vedení. Každopádně zbytek třetiny patřil naprosto jednoznačně Českým Budějovicím, které vstřelily tři branky během necelé minuty a půl. Nejprve Krcho našel volného Jaroslava Pouzara, který vstřelil svou první branku v nadstavbové části. Uběhla necelá minuta, když se prosadil Šimon Masopust. Ani to však nebylo od Jihočechů vše, jelikož po dalších třicet sedmi vteřinách se trefil Aleš Řezáč po přihrávce Jakuba Čížka. Motor tak šel do kabin ve vedení o dvě branky.

I druhá třetina přinesla zajímavé momenty. Nejprve se po pasu Varejcky prosadil Maximilian Erebernig, jenž stáhl náskok Motoru na jednu branku. To se však nelíbilo kapitánovi Michalovi Silnému, jenž svému týmu vrátil dvoubrankový náskok. Od branky domácích uplynulo čtyřicet šest vteřin. Poté jsme viděli několik přesilových her na obou stranách, ale ani jedna z nich nebyla využita. Přesto mohli diváci vidět ještě jednu branku. Po samostatné akci se totiž prosadil Filip Varejcka. Jihočeši vedli i po druhé třetině, tentokrát už jen o gól.

Třetí třetina však byla naprosto ve znamení Salcburku, který v ní nasázel hned čtyři branky, díky čemuž vyhrál v základní hrací době za tři body. Vyrovnat se podařilo Maximilianu Rebernigovi, jenž se prosadil po pasu Hubera. Poté hráli domácí hokejisté početní výhodu, kterou dokázali zužitkovat a dostat se podruhé v zápase do vedení. Těsně před jejím koncem se totiž prosadil Paul Huber. Následovaly ještě branky Juraje Eliše a Vladislava Polegoshka.

Samozřejmě se hrála také nadstavba. V prodloužení se nic zajímavého neudálo, diváci neviděli branku ani vyloučení. Utkání dospělo do samostatných nájezdů, ve kterém vystřelil bonusový bod Aleš Řezáč. Budějovice si tak z Rakouska odvezly bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....