Banes Motor České Budějovice
17.12.2018, Filip Kortus

Je to úleva. Snad jsem to zlomil, říkal o první brance v Motoru Roman Přikryl

Je to obrovský sympaťák a v týmu se těší velké oblibě. Není divu, že když vstřelil premiérovou branku v dresu Motoru, tak na střídačce propukla obrovská radost. Roman Přikryl se proti Prostějovu trefil na 7:1 a prolomil tak střeleckou smůlu. Jeho gól se slavil ve velkém, spoluhráčům se dalo z očí vyčíst, jak moc mu ho přejí.

Určil proti Prostějovu ráz zápasu váš povedený úvod?
Měli jsme skvělý začátek, dokázali jsme ho podpořit i gólově. Takhle dobře jsme do zápasu vstoupili snad jen v Přerově, kdy se nám v prvních minutách rovněž podařilo prosadit se. Po takovém vstupu se hraje s mnohem větším klidem, více si věříme a nemáme zapotřebí panikařit.

Zároveň na soupeři bylo znát, že ho špatný začátek negativně poznamenal.
Pro ně to muselo být hrozně nepříjemné, po chvilce prohrávali a pár gólů a to se hraje špatně. Na psychice se to hodně rychle projeví.

Pomohlo vám při vstupu do utkání například to, že jste v sobotu nehráli ligový zápas?
To si nemyslím, zkrátka jsme do toho dobře vstoupili a nic jiného bych na tom nehledal. Musíme na to příště navázat. Je pěkné, že jsme Prostějov porazili o tolik branek, ale musíme zůstat nohama na zemi.

Roman Přikryl prot Prostějovu

Body: 2 (1+1)
Střely: 2
Buly: 42% (5/12)
+/-: +2
Čas na ledě: 14:24

Bylo to pro vás první utkání ve speciálních retro dresech?
Už jsem hrál za Kladno jedno retro utkání právě proti Budějovicím, k tomu jsme tam měli i nějaké vánoční zápasy. Poprvé to pro mne nebylo. Ale líbilo se mi, jak vypadaly dresy, bylo to opravdu hezké.

Připsal jste si první branku v dresu Motoru. Udělalo vám to velkou radost?
Je to velká úleva. Od začátku sezony jsem měl plno šancí a nemohl jsem dát branku. Přišel jsem do Budějovic jako posila, ale nenaplňoval jsem to. Trápil jsem se, říkal jsem si, že to nejsem já. Doufám, že se to teď zlomí a budu týmu více prospěšný.

Potěšila vás i reakce spoluhráčů? Bylo na nich znát, jakou radost mají i za vás.
To rozhodně, už si mě dobírali. (úsměv) Bral jsem to s rezervou, stát se to může každému. Říkal jsem si, že více gólů už má snad i rolbař. (smích) Střídačka mi to od prvního do posledního přála, jsem rád, jakou radost měli i oni.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice