Banes Motor České Budějovice
29.12.2018, Denisa Józsová

Martin Jandus litoval prohry se svým bývalým týmem

Podruhé za sebou Motor padl. Nedařilo se mu na vlastním ledě proti Ústí nad Labem, které přijelo v pozici posledního týmu Chance ligy. Motor začal svůj tlak stupňovat až ve třetí třetině, nicméně to již bylo pozdě. Prohře nezabránil ani ex-ústecký obránce Martin Jandus, který se pod sobotní zápas podepsal jednou asistencí.

První dvě třetiny od Motoru nebyly příliš vyvedené. Čím si to vysvětlujete?
Nedokázali jsme do zápasu vstoupit dobře a vytvořit si nějaký souvislý tlak. Taky jsme nezískali žádný moment, který by nás nakopl, ať už šance či nějaký hit.

Prohrávali jste o dvě branky, pak jste se dotáhli na jednogólový rozdíl, nicméně pak přišla další rána. Věřili jste, že to dokážete otočit?
Po tom kontaktním gólu ano. Poslední třetinu jsme měli několik šancí, de facto jsme hráli jen u nich. Je škoda, že jsme tak nehráli i předchozích čtyřicet minut.


Martin Jandus v zápase proti Ústí

Body: 1 (0+1)
Střely: 1
Zblokované střely: 1
+/-: +1
Čas na ledě: 15:07

Je to druhá prohra v řadě, další zápas se hraje až 3. ledna. Co do toho zápasu změnit?
Myslím, že nemusíme měnit moc věcí. Máme dobrý systém, jak jsem ale říkal, dnes jsme si nevypracovali souvislejší tlak a zkrátka to nevyšlo.

Jak se vám hrálo proti Ústí, za které jste letos hrál, a hlavně proti bráchovi?
Je to vždycky zvláštní být na ledě proti klukům, které znám. I proti bráchovi. Postupem zápasu jsme na to přestal myslet a snažil jsem se soustředit na sebe, abych týmů pomohl zápas nějak zlomit...

Podruhé za sebou bylo vyprodáno, vnímal jste atmosféru i na ledě?
Fanoušci byli slyšet, ale tenhle zápas jsem se snažil soustředit a myslet na sebe. Ostatní jsem moc nevnímal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....