Banes Motor České Budějovice
08.01.2019, Michal Heřman

Ve středu přijede dvanáctá Poruba, Motor může poskočit na druhé místo

Rychlý sled zápasů během ledna pokračuje již zítra, kdy se v Budvar aréně představí HC RT TORAX Poruba. Zápas 44. kola Chance ligy začne v 17:30 a vstupenky na něj můžete zakoupit on-line. Případně ho můžete sledovat na Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

HC RT TORAX Poruba

Porubský nováček soutěže má po 40 zápasech jedenapadesát bodů a v tabulce druhé nejvyšší soutěže je na 12. místě. Pro Porubu to zatím není vůbec špatná sezona. Na třinácté Benátky má slušný náskok 8 bodů, ale pro ostravský celek je mnohem důležitější aktuální pohled na týmy nad ním. Při dobré souhře výsledků může být Poruba během tří kol v těsném závěsu za příčkami zaručující play-off. A to je pro její hráče jistě velká motivace!

Na jedenáctý Frýdek-Místek ztrácí Poruba pouhé tři body a například na sedmé Litoměřice 10. Ostravský celek se může během celé sezony spolehnout hlavně na brankáře Daniela Dolejše, který zasáhl do 27 zápasů a má ze všech gólmanů v Chance lize nejvyšší procentuální úspěšnost zákroků – 92,27. Tým táhnout také střelci Petr Kanko (15), Jan Káňa či Jakub Illéš (oba 13).

Porubě se zatím o něco více daří na stadionech soupeřů. Během 20 zápasů nasbírali její hráči 24 bodů a v pomyslné tabulce jsou na 9. místě.

Posledních pět zápasů

Poruba - Přerov 2:1sn
Slavia – Poruba 4:5
Poruba – Jihlava 1:2
Poruba - Benátky 1:3
Vsetín - Poruba 5:0

Sestava z posledního utkání:

Dolejš (Kůdela) – Ovčačík, Slavík, Pastor, Matějíček, Urbanec, Černý, Padrnos – J. Káňa, Kanko, Dufek – Illéš, Zdeněk, Guman – Alexejev, Václavek, Toman – Häring, Fojtík, Ďurač


44. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC RT TORAX Poruba

Středa 9. ledna, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Českých Budějovic

Třetí letošní vzájemný zápas nabídne pro oba celky boj o hodně potřebné body. Motor může při výhře a zaváhání Vsetína s Kladnem poskočit na druhé místo za Jihlavu, Poruba se může dotáhnout na Frýdek-Místek. Českobudějovičtí hokejisté mají 73 bodů a na oba soupeře ztrácí pouhopouhý jeden bod. První domácí zápas Motoru s Porubou přinesl debakl ostravského celku – Budějovice vyhrály jasně 8:1. Zastřílí si Jihočeši znovu a vylepší si aktuální skóre 128:95? Jen pozor na podcenění. Druhý vzájemný zápas v Ostravě vyhráli domácí 3:1.

Sestava z posledního utkání:

Strmeň – Fillman, Vydarený, M. Jandus, Plášil, Pavlin, Pýcha – Babka, Šimánek, Beránek – Z. Doležal, Gilbert, M. Novák – Karabáček, Bradley, Čermák – Endál, R. Přikryl, Heřman – Dančišin

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Odehráli jsme ve Frýdku dobré utkání. Ve třetí třetině se ukázalo, že jsme na tom dobře bruslařsky i fyzicky. Doufám, že sebevědomí z obratu, který se nám povedl, dokážeme promítnout i do série zápasů, které nás teď čekají. Poruba má nového trenéra, což je pro ni nová motivace. Je třeba potvrdit venkovní výhru. Když se vyvarujeme chyb a zbytečných ztrát, tak máme šanci uspět. Bude to hlavně u nás, chceme si doma připsat tři body. Čeká nás první domácí utkání v novém roce a my ho chceme vyhrát."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....