Banes Motor České Budějovice
11.01.2019, Adam Pavlíček

JUN: SPA - CEB 1:3 (0:1) - Parádní představení juniorů na Spartě!

Českobudějovická juniorka zajížděla na led vedoucího týmu tabulky o pořadí v play off. Diváci na první gól čekali velmi dlouho - Motor se jako první prosadil až ve čtyřicáté minutě. Sparťané ještě stačili vyrovnat, poté si ale náskok vzali zpět Jihočeši a už jej nepustili. Dvěma góly se v hlavním městě blýskl Pavel Novák. Povedenou premiéru v juniorském týmu Motoru pak zažil Jan Tlačil, jenž ji ozdobil jedním přesným zásahem.

První třetina se rozhodně nenesla v nějakých velkých šancích. Nejprve si zahráli přesilovou hru sparťané, kteří měli tuto možnost již ve třetí minutě. Ta však zůstala nevyužita. I druhou početní výhodu si zahrál domácí tým, když byl vyloučen Škola za držení. Každopádně ani tu nedokázali Pražané využít. Ti měli v první periodě sice převahu, což dokazuje převaha střel (13:6). Přesto zůstala první třetin bezbranková, a tak se šlo do kabin za remízového stavu.

Ani druhá část nebyla zase tak moc zajímavá. České Budějovice sice hned na jejím začátku hrály početní výhodu, jenže ta k ničemu nevedla. Hra nadále plynula a Jihočeši měli převahu, kterou nakonec dokázali přetavit v branku. Dvacet dva vteřin před koncem třetiny se totiž do samostatné akce dostal Pavel Novák, jenž vstřelil první branku v utkání. Do konce periody nezbývalo moc času, a tak se v tom zbytku již nic nestalo. Jihočeši tak šli do kabin s jednobrankovým vedením.

To třetí část byla bohatší, co se týče branek, jelikož fanoušci mohli vidět hned tři. A ti domácí byli minimálně chvilku spokojenější. David Vitouch totiž našel volného Michala Klima, který svou brankou srovnal stav utkání. Jenže remízový stav moc dlouho netrval, jen něco málo přes čtyři minuty. Václav Svach totiž vybídl ke skórování Pavla Nováka, jehož druhá branka v zápase se ukázala jako vítězná. Sparta to poté zkusila v šesti hráčích, ale místo toho, aby skórovala, jen inkasovala. Svou premiérovou branku v dresu Motoru si připsal Jan Tlačil.

V nadstavbě se tentokrát hrálo jen prodloužení, a ani to nebylo tak dlouhé. Po necelých třech minutách se totiž k puku po přihrávce Hubaty dostal Jakub Čížek, který poslal i čtvrtý bod do Českých Budějovic.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice