Banes Motor České Budějovice
12.01.2019, Denisa Józsová

JUN: PCE - CEB 6:3 (1:0 sn) - Junioři nezískali v Pardubicích ani bod

Jihočeši jeli do Pardubic posilnění výhrou v posledním zápase, kdy porazili lídra tabulky. Jenže zápas v Pardubicích Budějovickým nevyšel. Motor byl ve většině zápasu horším týmem a celkem inkasoval šest branek. Sám vstřelil jen tři, a tak padl v základní hrací době. Dynamo navíc získalo bod i za nadstavbu, když vyhrálo samostatné nájezdy.

První třetina se nesla především ve znamení dvouminutových trestů. Velkou příležitost na vstřelení první branky měly Pardubice, které hrály skoro dvouminutovou přesilovou hru pět na tři. Budějovická obrana však tomuto tlaku odolala. V další početní výhodě se však Východočeši prosadili. Jan Oliva poslal puk na Víta Rozlílka, který v posledních zápasech ukazuje velmi dobrou formu. Na konci periody si zahráli přesilovou hru i Jihočeši, ale ti se prosadit nedokázali. Dynamo tak po první periodě vedlo o jednu branku.

Vstup do druhé periody vyšel o něco lépe domácímu celku. Michal Rouha totiž našel Ondřeje Tobiáše, který si připsal první branku v juniorské kategorii. Dvoubrankové vedení domácích ale nemělo dlouhého trvání. O sedmnáct vteřin později se totiž prosadil Jan Tlačil, jehož našel od modré Tomáš Hubata. Aby těch branek nebylo málo, tak se Pardubice prosadily hned dvakrát v následující minutě. Nejprve našel Bucek Víta Rozlílka, jenž si připsal už druhou branku v zápase. Následně se trefil ještě Ondřej Matýs, jehož branka se ukázala jako vítězná. Tyto čtyři branky dělila jen minuta a dvacet dva sekund. Do konce části se ještě jednou prosadily Pardubice. To se prosadil Jakub Mert, který má na obránce skvělé statistiky. Dynamo tak vedlo o čtyři branky a mířilo za vítězstvím.

K tomu navíc udělalo velký krok po šesti minutách třetí periody, když hrálo přesilovou hru. Michal Rouha poslal puk na Kala Costu, který rozvlnil síťku již po šesté. V té době již byli vystřídání gólmani, a tak to byl první gól, který inkasoval David Prušák. České Budějovice alespoň zkorigovaly stav, jelikož se jim podařilo vstřelit dvě branky. Nejprve Patrik Škola našel volného Šimona Masopusta, který dostal puk do sítě. I v druhé brance měl prsty Škola, tentokrát jeho střelu tečoval do branky Vojtěch Krcho. Od Jihočechů to však bylo vše.

Nadstavba začala jako vždy prodloužením, ale v tom se vůbec nic zajímavého nestalo. Utkání tak došlo až do samostatných nájezdů, ve kterých vystřelil bonusový bod domácímu celku Martin Kostka. Jihočeši tak odjeli s prázdnou.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....