Banes Motor České Budějovice
13.01.2019, Michal Heřman

V pondělí jede Motor do Benátek. Čeká ho těžká práce

Zápas, den pauza, zápas… náročný program v Chance lize pokračuje a po prohře ve Vsetíně a volné neděli hraje ČEZ Motor České Budějovice na ledě HC Benátky nad Jizerou. Zápas šestačtyřicátého kola, které zahajuje poslední čtvrtinu základní části, můžete sledovat od 17:30 na Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

HC Benátky nad Jizerou

Oficiální farmářský tým extraligového klubu Bílí Tygři Liberec má za sebou povedené období. Až na domácí prohru v zatím posledním zápase s Přerovem vyhrály Benátky ve Vsetíně i Porubě shodně 3:1, doma pak uhrály bod s Jihlavou a na nájezdy vyhrály na ledě Slavie Praha. V tabulce jsou sice Benátečtí na 13. místě, ale umí potrápit všechny favority soutěže.

V brance Benátek se zatím protočili čtyři brankáři, kteří zasáhli do více jak čtyř zápasů. V poslední době se nejčastěji do branky postavil zkušený Marek Schwarz (18 zápasů, úspěšnost 90,99 %) a sedmnáctiletý Lukáš Pařík (pět zápasů, 88,37 %). Stálicí v brance jinak během sezony je i Matěj Žajdlík, který zasáhl do 18 zápasů a má úspěšnost 90,18 %. Nejproduktivnějším hráčem je Jiří Průžek, který zaznamenal 13 gólů i asistencí.

Benátky na domácím ledě prohrály tři poslední zápasy. V pomyslné tabulce domácích zápasů jsou po 20 utkáních na 13. místě s bilancí 7 – 1 – 3 – 9 a skóre 54:60.

Posledních pět zápasů

Benátky - Přerov 0:1
Slavia – Benátky 4:5n
Benátky – Jihlava 1:2p
Poruba – Benátky 1:3
Vsetín - Benátky1:3

Sestava z posledního utkání:

Schwarz (Žajdlík) – Kolmann, Kunst, Žůrek, Havlín, Niko, Maier, Poizl – Wiencek, Chrtek, Průžek – A. Dlouhý, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Najman, Teplý – Bittner, Burda


46. kolo

HC Benátky nad Jizerou

ČEZ Motor České Budějovice

Pondělí 14. ledna, 17:30, Benátky

Z tábora Českých Budějovic

Aktuálně čtvrtý Motor po sobotní prohře nabral další manko na druhé Kladno i třetí Vsetín, na které nyní shodně ztrácí sedm bodů. Náročný program zatím Jihočechům moc bodů nepřinesl a celý tým chce nepříznivou sérii zastavit hned v pondělí. Benátky ale umí na Motor zahrát, což potvrdily letos ve druhém a třetím vzájemném utkání. Na svém ledě Jihočechy porazily 2:1, v Budvar aréně pak sehrály velkou bitvu s výsledkem 6:7 po nájezdech. V prvním utkání celé sezony vyhrál Motor doma 5:1. Ve vzájemných zápasech se letos daří v produktivitě hlavně obráncům. Plášil dal Benátkám již tři branky, Pavlin s Pýchou dvě. Prosadí se i ve čtvrtém zápase?

Sestava z posledního utkání:

Strmeň – Vydarený, Fillman, Plášil, Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Heřman

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Po dvou porážkách věříme, že třetí prohru v řadě nedopustíme. Záležet bude hlavně na třech věcech. Zaprvé je třeba, abychom dokázali zvládnout momentum zápasu. Lépe s ním zacházet, když je na naší straně. Druhá věc je naše sebevědomí. Třetí, že musíme hrát více s kotoučem. Když všechny tři aspekty budeme dodržovat, tak předvedeme, že jsme tým, který patří jinam než na čtvrté místo."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....