Banes Motor České Budějovice
15.01.2019, Michal Heřman

Českobudějovičtí se připravují na šlágr s Jihlavou, která neinkasovala přes 170 minut

Vedoucí tým Chance ligy míří na jih Čech! Ve středu od 17:30 se v Budvar aréně poměří vedoucí Dukla Jihlava a ČEZ Motor České Budějovice. Rozdíl mezi týmy je v tabulce patnáctibodový. Utkání bude s největší pravděpodobností vyprodané, k dispozici je již jen něco málo přes 100 vstupenek! Pokud nemůžete dorazit, sledujte duel na Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

HC Dukla Jihlava

Klub z Vysočiny suverénně vévodí Chance lize a po 42. kole má na čele náskok na druhý Vsetín, třetí Kladno a čtvrtý Motor 8, 11 a 15 bodů. Jako jediný tým z celé soutěže má méně než 100 inkasovaných branek (86) a hlavně má z posledních zápasů skvělou bilanci v defenzivě. Během zápasů s HC Benátky nad Jizerou, HC Slavia Praha a HC ZUBR Přerov inkasovali Jihlavští pouze jeden gól a v součtu zápasů mají sérii dlouhou téměř tři zápasy – přes 170 minut!

Dukla je silná jak na domácím stadionu, tak i na cizích kluzištích. V tabulce venkovních zápasů Dukla vede a po 21 zápasech získala 44 bodů (o 10 více než druhý Havířov). V brance Jihlavy se pravidelně točí Niklas Lundström a Jan Brož (oba shodně mají start v 22 zápasech) s vysokou úspěšností kolem 92 %. Tým táhnou zejména Lukáš Anděl 37 (15+22) a Matěj Pekr (20+16).

Tři letošní vzájemné zápasy nabídly zcela rozdílné výsledky. V prvním duelu Jihlava vymazala Motor výsledkem 7:0, pak ale Jihočeši v domácím zápase a nepovedené první třetině (0:1) vyhráli 4:1 a v odvetě na Vysočině pak 2:0. Přidají třetí výhru proti lídrovi soutěže?

Posledních pět zápasů

Poruba – Jihlava 1:2
Jihlava – Vsetín 2:3
Benátky – Jihlava 1:2p
Jihlava – Slavia 3:0
Jihlava - Přerov 1:0

Sestava z posledního utkání:

Lundström – Holý, Pohl, Matějíček, Mareš, Půža, Štindl, Černohorský – Pekr, Skořepa, Anděl – Čachotský, Werbik, Zeman – Hrníčko, Osmík, Klíma – Chlubna, Čermák, Harkabus.


46. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Dukla Jihlava

Středa 16. ledna, 17:30, Budvar aréna

Z tábora Českých Budějovic

Jihočeši získali hodně důležité tři body v pondělním utkání na ledě Benátek. Udrželi tak „krok“ se Vsetínem, který porazil Prostějov 4:1, a navíc snížili manko na Kladno na čtyři body (Rytíři prohráli ve Frýdku 5:1). Jelikož zaváhal Havířov i Prostějov, narostl náskok na týmy pod Motorem na sedm bodů. Do konce základní části zbývá ještě 14 zápasů a ve hře je dostatek bodů, aby českobudějovičtí hráči zabojovali o vyšší pozice.

Sestava z posledního utkání:

Strmeň – Pavlin, Plášil, Jandus, Vydarený, Fillman, Prospal – Doležal, Gilbert, M. Novák – Babka, Šimánek, Beránek – Karabáček, Přikryl, Heřman – Endál, Bradley, Čermák – Doktor.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Přijde nás podpořit plno fanoušků, bude to pro nás dobrá příprava na play off. Zápasy s Jihlavou mají vždy správný náboj. Přál bych si, abychom po dvou domácích porážkách udělali divákům radost a připsali si vítězství. Doufám, že získáme zpátky sebevědomí, které budeme v klíčových momentech potřebovat. Snad nám k tomu pomůže i poslední výhra na ledě Benátek. Máme na to, abychom Jihlavu porazili. Snad se nám to povede."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....