Banes Motor České Budějovice
29.01.2019, Adam Pavlíček

JUN: CEB - SLZ 6:3 (1:0) - Junioři nedovolili Salzburgu ani bod, sami berou čtyři!

Junioři dnes na první ledové ploše odehráli parádní utkání! Na rakouský Salzburg si vyšlápli jak v základní hrací době, tak také v nadstavbě. Hattrick si v základní hrací době připsal Jan Tlačil.

Ze začátku se hrálo především v obranném pásmu hostí. Výraznou šanci zde měl Matouš Hrubec, ovšem na Kolarze si zblízka nepřišel. Domácí hráči se mohli radovat ale už v osmé minutě, kdy se u levé tyče objevil nikým nehlídaný Michal Silný, jenž z tohoto prostoru trefil přesně. Srovnat mohl Luka Nyman, jenže na pozorného Svobodu si nepřišel. Salzburg se snažil o vyrovnání a měl poměrně dost šancí, jenže ani Reisnecker se svou střelou do horního růžku neuspěl. Toho využili domácí hráči, kteří po nenápadném úniku vedli o dva góly. Řezáč vyslal do brejku Jana Tlačila, a ten ho proměnil přesnou střelou na vzdálenější tyč. Důležitý první zásah ale zaznamenali také hosté. Jejich přečíslení ještě gólem neskončilo, nicméně puk se vrátil před branku, kde už stál pohotový Elis Nikolaj Hede - 2:1.

Nástup do druhých dvaceti minut ale patřil jednoznačně Jihočechům. Nejprve se z gólu málem radoval Tomáš Hubata, jenže puk otřel jen o boční síťku. Dvacet pět vteřin na to opět přesně přihrával Aleš Řezáč na připraveného Jana Tlačila, jenž poslal Budějovické do komfortnějšího vedení. Salzburg se ale snažil, co to jen šlo, a z toho střelecky profitoval. Odraženého puku využil Tim Luca Harnisch a snížil opět na jednobrankový rozdíl. Ten ale neměl dlouhého trvání. Jan Tlačil totiž o dvacet vteřin později zapsal další přesný zásah, čímž dokonal hattrick. Na něj nepotřeboval ani deset minut herního času.

A na domácí střídačce bylo ještě veseleji, když se kotouč odrazil k pravé tyči Kolarzovy svatyně. Tam už stál Adam Ryba, jenž puk zasunul do odkryté části klece, na což hostující střídačka reagovala výměnou brankářů. Místo Kolarze od hry naskočil Bugl. Hosté nic nevzdávali a mohli se radovat ze své třetí branky. Tu obstaral Jakub Borzecki. Gólově to ale do konce periody nebylo vše. Ze skrumáže před brankou se trefil Vojtěch Krcho, když poslal puk přesně pod horní tyč - 6:3.

Poslední dvacetiminutovka začala dvěma po sobě jdoucími vyloučeními z českobudějovických řad. Salzburg je ovšem v branku nepřetavil. Výraznější šanci přinesla až čtyřicátá devátá minuta, kdy se puk dostal mezi kruhy k Eliašovi. Ten z první ale neuspěl. Parádní reflexivní zákrok totiž vytáhl Daniel Svoboda. Sedmou ránu mohl záhy Salzburgu zasadit Matouš Hrubec. Už to skoro vypadalo, že bude úspěšný, jenže Bugl se stihl natáhnout a puk za brankovou čáru pomocí betonů nepropustit. Poslední výraznější šanci si pak připsal další z domácích, Vojtěch Krcho. V nenápadném protiútoku k němu prošel možná až překvapivě kotouč, ovšem českobudějovický útočník brankovou konstrukci netrefil. Mrzet ho to ale nemuselo, Motor totiž po základní hrací době získal tři body za výhru 6:3.

Nadstavba nejprve přinesla obrovskou šanci pro Michala Silného, jenže v první minutě hry tří na tři se činil Bugl, jenž vyrukoval s parádním zákrokem. Tečka za dnešním utkáním byla napsána až minutu a dvacet vteřin před koncem nadstavbové pětiminutovky. Jakub Novák oslovil povedenou přihrávkou Matouše Hrubce, který ještě puk otřel o tyčku, aby následně zapadl až za brankovou čáru. Jihočechům tak dnešní utkání vyšlo na jedničku s hvězdičkou. Rakouský soupeř domů zřejmě nepojede v dobré náladě, z jihočeské metropole totiž neveze ani bod.

Ohlasy po zápasu
Roman Fousek (České Budějovice): Od začátku až do konce jsme odehráli kvalitní utkání se šikovným soupeřem. Když nás Salzburg dotáhl, vždy se nám podařilo odskočit opět na dvoubrankový rozdíl. To bylo rozhodující. Poslední třetinu už jsme náskok udrželi. Klobouk dolů před kluky, jak to v téhle té sestavě odpracovali. Dohrávali utkání na pět beků, takže si sáhli na dno. Výkon byl podpořen také gólmanem, takže za dnešní výkon spokojenost.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....