Banes Motor České Budějovice
30.01.2019, Adam Pavlíček

Martin Jandus ozdobil výhru proti Kadani svou premiérovou brankou

Českobudějovičtí hokejisté vstupovali do druhé třetiny za nerozhodného stavu. Na jejím začátku si ale vedení vzali zpět na svou stranu a už ho nepustili. Pod výhru se podepsal také jedenadvacetiletý obránce Martin Jandus, jenž uzavřel gólový výčet zápasu ve vlastním oslabením. Za Motor si tak připsal svou premiérovou trefu.

Vítězné utkání proti Kadani je za námi. Jak jste ho viděl?
Mohl to být lehký zápas, kdybychom si ho nezkomplikovali. Dali jsme hned gól, takže jsme začali dobře. V tlaku jsme pak ale polevili, soupeř měl nějaké šance a vyrovnal na 1:1. Je škoda, že to pro nás nebylo lehčí utkání.

Není to už takový evergreen, že soupeř dá branku vlastně zničehonic?
Stává se nám to docela často. Náš klíč k úspěchu většinou, když vyhrajeme, je ten, že nám to tam napadá, a to se hraje mnohem lépe.

Ačkoliv byl stav po první třetině nerozhodný, šli jste do dalšího dějství s tím, že není proč panikařit a času na zvrácení skóre je stále dost?
Ano. My víme, že jsme silný tým, a ukázali jsme to v mnoha zápasech i proti nejsilnějším soupeřům. Myslím, že jsme věděli, že to do vítězného konce dotáhneme.


Martin Jandus proti Kadani

Body: 1 (1+0)
Střely: 1
+/-: 0
Čas na ledě: 13:38

Dvakrát vám dnes gólově vyšel vstup do třetiny. Našli jste na to tedy nějaký recept?
Spíš kluci, co tam chodí, Lukáš Endál, Martin Novák a David, to umí. Právě Lukáš dnes ukázal, že je střelec.

I přesto že jste dnes jednu proměnili, nebyly dnes přesilové hry tou slabší stránkou?
V první třetině jsme hráli pět na tři, tam jsme měli dát gól. Hned by se nám hrálo lépe a nemuseli bychom se stresovat. V některých zápasech při hře pět na pět nepadají vůbec branky, ale rozhodují je přesilovky, takže ty bychom měli zlepšit.

Nezmiňovali jste v kabině domácí utkání proti Ústí, které stejně jako dnes Kadaň přijelo v roli posledního týmu tabulky?
Nene, ale možná to každému v hlavě blesklo.

Dal jste svůj první gól za Motor, takže o to větší radost?
Jsem rád, že jsem to zlomil. V těch zápasech, co jsem tu už odehrál, jsem šance měl, jenže to tam nespadlo. Snad to teď bude padat i dál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....