Banes Motor České Budějovice
03.02.2019, Filip Kortus

Rád bych se ukázal i v áčku, říká navrátilec Jan Tlačil

Vrátil se tam, kde s hokejem začínal. A zařadil se k největším oporám mužstva. Urostlý útočník Jan Tlačil se v průběhu sezony vrátil na jih Čech, když začal pravidelně nastupovat za juniorku. Doufá, že šance přijde i v A-týmu.

V mládežnických kategoriích působil Jan Tlačil v Českých Budějovicích, ovšem v brzkém věku se vydal do ciziny. "Odešel jsem hrát do Švýcarska, působil jsem v Bernu. Následně jsem se přesunul do Karlových Varů, kde jsem hrál za starší dorost a juniorku," vyprávěl o svých angažmá.

Zpět na jih Čech si našel cestu ze Žďáru nad Sázavou, kde letošní sezonu začal. "Už na začátku ročníku to vypadalo, že sem půjdu, ale nakonec z toho sešlo. Hrál jsem ve Žďáru druhou ligu a za juniorku, do Budějovic jsem přišel na začátku ledna," přiblížil svůj návrat do rodného kraje.


Jan Tlačil v juniorce

Zápasy: 9
Body: 17 (8+9)
+/-: +6
Trestné minuty: 8

V juniorce Motoru se mu daří. Je produktivní, sbírá skoro dva body na utkání. Extrémně vyčníval v posledních třech kolech, kdy mimo jiné sestřelil Salcburk hattrickem a proti Plzni si připsal pět bodů. "Je tu dobrý kolektiv, snad se nám začne dařit lépe," poznamenal Tlačil.

Poslední přestupový den byl zároveň urostlý forvard dopsán na soupisku A-týmu Motoru, což bere jako motivaci do další práce. "Motivuje mě, že jsem na soupisce. Byl bych moc rád, kdybych dostal v áčku šanci. Do konce sezony jsem si dal za cíl, abych se tam probojoval," řekl odhodlaně.

Otec Jana Tlačila se stal před sezonou šéftrenérem mládeže na Spartě, takže jedna z možností byla, že by se rodinné duo sešlo v Holešovicích. "Párkrát jsem na Spartě trénoval, ale s tátou by nám to společně nejspíše neklapalo," dodal na závěr s úsměvem.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....