Banes Motor České Budějovice
12.02.2019, Michal Heřman

Motor v dalším zápase hraje na severu Čech. Čeká ho předposlední Ústí

Posledních šest zápasů v základní části první ligy mají před sebou hokejisté ČEZ Motor České Budějovice. Ve středu večer nastoupí v 55. kole na ledě Ústí nad Labem, se kterým mají letos "nepříznivou" bilanci. Zápas začne v 18:00 a sledovat ho můžete na Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

Ústí nad Labem

Severočeši mají s nadsázkou již dávno po sezoně. V tabulce se beznadějně krčí s 42 body na předposledním místě. Poslední Kadaň ztrácí propastných 14 bodů, třinácté Benátky nad Jizerou mají naopak náskok deseti bodů. Ústí nad Labem se tak může pomalu připravovat na další sezonu. I tak ale čeká Motor pořádná fuška. Ústí má hodně proměnlivé výsledky a letos dokázalo Motor porazit.

V prvním vzájemném zápase vyhrály České Budějovice 4:2, pak ale přišla kontumace za špatný start hráčů (jinak výhra Motoru 4:0) a ve druhém domácím utkání Motor prohrál překvapivě 2:3. Mimo jiné to byla jedna ze čtyř výher Ústí během celé sezony na cizím ledě. Po Kadani mají Severočeši druhou nejhorší obranu – inkasovali již 205 gólů.

V zatím posledním zápase prohrálo Ústí doma s Přerovem 3:5. Zajímavostí klubu je, že z celé soutěže je nejméně vylučovaným týmem (540 minut).

Posledních pět zápasů

Vsetín - Ústí 10:1
Ústí - Benátky 3:1
Jihlava - Ústí 7:1
Ústí - Slavia 5:4
Ústí - Přerov 3:5

Sestava z posledního utkání:

Pavlát – Mert, M. Zdvořáček, Hes, D. Zeman, Blaha, Zukal, Štochl – Schwamberger, Roubík, Grim – Krliš, Šťovíček, Chlouba – T. Jandus, Tůma, Planý – Svoboda, Chlán, Ouřada


55. kolo

Ústí nad Labem

ČEZ Motor České Budějovice

Středa 13. února, 18:00, ZS Ústí

Z tábora Českých Budějovic

Motor má za sebou nedělní kanonádu s Havířovem (výhra 9:2) a další důležité tři body bude chtít přidat i v zápase na severu Čech. V pondělním kole naplno bodovala celá vedoucí trojice (Jihlava, Vsetín, Kladno) a Jihočeši tak potřebují v cestě za lepším nasazením pro play-off všechny body. První Jihlava je již téměř nedostižná, ale druhý Vsetín má náskok pouze tři body.

Sestava z posledního utkání:

Strmeň – Plášil, Pýcha, Pavlin, Fillman, Kutlák, Vydarený – P. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Babka – Heřman, R. Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Dančišin, Doktor – Dunn.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Do konce základní části zbývá šest utkání, věřím, že dokážeme získat druhou pozici v tabulce. Proti Ústí bychom měli mít velkou motivaci, protože naposledy jsme s nimi doma prohráli. První dvě třetiny posledního vzájemného zápasu s nimi byly asi ty nejhorší, co jsme zatím odehráli. Máme co napravovat, chceme si vzít tři body nazpět. Ústí odehrálo plno zápasů pod tlakem, takže má velice dobré kontry. Na pár přihrávek se dokážou dostat do přečíslení. Je třeba, abychom přivezli domů plný počet bodů. Rozhodne náš přístup a důslednost."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice