Banes Motor České Budějovice
21.02.2019, Adam Pavlíček

DOR: CEB - HBR 1:3 (1:0) - Dorost bojoval, nakonec bere bod

Utkání nabídlo zajímavou podívanou do samotného konce. Motor na soupeře tlačil, dvakrát dokonce dostal kotouč za brankovou čáru. V obou případech ale branka nebyla uznána. Pak už se do vedení dostali Havlíčkobrodští a příznivý stav nepustili. Za Motor se trefili Tomáš Kudrnáč a Alois Dubský.

Po úvodním hvizdu byli přeci jen o něco aktivnější hosté, kteří se sice drželi na kotouči, dlouho ale nepřicházela výraznější šance. Martin Lidák musel v domácí brance vytasit parádní zákrok až v osmé minutě. Tehdy zneškodnil únik hostí dva na nikoho. V prvním dějství bylo k vidění poměrně velké množství nepřesností z obou stran. Ty často vedly k nečekaným šancím, které ale zůstávaly bez proměnění. Na jedné straně se činil domácí brankář, na té druhé pak Daniel Král, havlíčkobrodský strážce svatyně.

Hned zkraje druhé třetiny nastala možná rozhodující minutovka. Z přesné trefy se nejprve radoval Adam Sochor, jehož radost ale uťali sudí, kteří viděli kopnutí bruslí. O necelou minutu později na pravé tyči z gólmanova pohledu pálil Viktor Budík. I on dostal kotouč za Králova záda, tentokrát však rozhodčí kotouč za brankovou čárou celým jeho objemem nespatřili. Studenou sprchu v ledovou pak proměnil Michal Janko, který na opačné straně domácího brankáře přehodil - 0:1. Srovnáno však mohlo být po Zychově faulu. Daniel Hála byl v úniku faulován a ujal se trestného nájezdu. Daniel Král ale svůj tým výrazně podržel, když domácímu útočníkovi kotouč holí vypíchl. Netrvalo to dlouho a Havlíčkův Brod se radoval z druhé trefy. Tu si na své konto k té první přidal opět u tyčky pohotový Michal Janko.

S velkou vervou šli Jihočeši do poslední dvacetiminutovky. V ní mohl po třiadvaceti sekundách snížit Petrásek, ale jen těsně minul horní růžek. Uplynula minuta hry a Tomáš Kudrnáč už byl v zakončení úspěšný - 1:2. Českobudějovičtí tlačili na soupeřovu obranu, jenže překonat se ji domácím již nepodařilo. Naopak v padesáté osmé minutě přidal v základní hrací době třetí branku Martin Zych, čímž ztvrdil tříbodový zisk pro jeho tým.

Motor vstoupil do nadstavby velmi sebevědomě a kromě úvodních sekund to byl on, kdo hrál s kotoučem na holi. Tuto převahu potvrdila dvojice Dubský - Marhoun. Právě Alois Dubský dostal přihrávku v přečíslení a zblízka vymetl přesně horní růžek. Na jihu Čech tak dnes zůstal bod vybojovaný po nadstavbovém prodloužení.

Ohlasy po zápasu
Milan Dančišin (České Budějovice): Odehráli jsme parádní zápas, dobře jsme bruslili. Akorát škoda těch šancí... Hostující brankář byl výborný. Mrzí nás to, ale zaplaťpánbůh za bod, i když jsme dnes měli na víc. Co se týče dvou neuznaných gólů, ten první bruslí kopnutý nebyl, šlo to o hokejku. Druhý jsme těžko viděli. Místo stavu 2:0 jsme prohrávali 0:2 a bylo to těžké.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice