Banes Motor České Budějovice
22.02.2019, Filip Kortus

Předposlední kolo základní části, Motor jede do Poruby

Pouze dvě kola zbývají do konce základní části. Předposlední duel čeká Motor na ledě Poruby, se kterou v letošní sezoně nemá kladnou bilanci vzájemných zápasů. Napoprvé si Motor připsal na domácím ledě jasnou výhru, následně ale dvakrát padl. Naváže na posledních pět výher v řadě a uspěje v Porubě? Zápas začne v 16:00 a sledovat ho můžete na Hokejka TV či textově na onlajny.cz.

Poruba

Nováček soutěže si zřejmě představoval svůj návrat do první ligy o něco jinak. O možnost postupu do play off přišli Ostravané už před několika koly. Aktuálně jim patří až dvanáctá příčka, což způsobily hlavně nevyrovnané výkony v celé základní části. Pro představu: Poruba zažila v sezoně hned pět sérií, kdy prohrála tři a více zápasů za sebou.

Ani v posledních zápasech Slezané nevykazují dobrou formu. Z posledních devíti utkání prohráli hned sedmkrát, když našli recept pouze na pražskou Slavii a Přerov. Solidně si Poruba počíná v přesilových hrách, kde má více než 16% využití.

Vzájemné zápasy v letošní sezoně zatím vyznívají lépe pro ostravský celek. Přestože si Motor připsal v prvním vzájemném měření sil vysokou výhru 8:1, následně musel skousnout dvě porážky. Nejprve prohrál na venkovním kluzišti 1:3 a poté neuspěl ani na domácím ledě, když padl 0:4.

Posledních pět zápasů

Přerov - Poruba 3:4sn
Poruba - Slavia 3:2
Jihlava - Poruba 2:1
Benátky - Poruba 2:0
Poruba - Vsetín 2:5

Sestava z posledního utkání:

Kůdela – Slavík, Ovčačík, Šnajnar, Urbanec, Pastor, Padrnos – Dufek, Kanko, J. Káňa – Illéš, Hudeček, Guman – Toman, T. Jáchym, Ďurač – Ollender, Baláž, Alexeyev - Häring.


59. kolo

HC RT Torax Poruba

ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 23. února, 16:00, RT Torax aréna

Z tábora Českých Budějovic

Jihočechům se po reprezentační přestávce daří na výbornou. Po porážce na Kladně uspěli ve všech pěti následujících duelech a i díky tomu mají čím dál blíže druhému místu v tabulce. Po zranění naskočil už Miloslav Čermák, který v posledním utkání zazářil a dvěma góly sestřelil Frýdek-Místek. V týmu skončil jeden z Kanaďanů Vincent Dunn, který se dohodl na ukončení smlouvy.

Sestava z posledního utkání:

Kváča – Plášil, M. Jandus, Pýcha, Kutlák, Vydarený, Kachyňa – M. Novák, Gilbert, Karabáček – Babka, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – P. Novák, Beránek, Endál – Dunn.

Předzápasové okénko Aleše Tottera:

"Poruba nás už dvakrát porazila. V sobotním utkání můžeme prakticky jenom ztratit. Jestli chceme hrát v úterý se Vsetínem o druhé místo, tak v Ostravě nesmíme ztratit. Bude důležitá první branka, soupeř jakmile vede, tak umí čekat na soupeře a získávat kotouče. Mají dobré speciální formace, v nich byli v prvním vzájemném zápase u nich lepší. Bude to pro nás těžký zápas, navíc nás čeká dlouhá cesta."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....