Banes Motor České Budějovice
02.03.2019, Filip Kortus

Pod lupou: Karel Plášil

Ve druhém utkání čtvrtfinále play off Jihočeši nestačili na slezský Havířov a série se vyrovnala. Nic s tím ani přes enormní snahu neudělal Karel Plášil. Bek, který měl z hráčů Motoru největší ice time a zároveň vyslal na Ondřeje Bláhu nejvíce střel.

Obránce Motoru Karel Plášil nechyběl na prvním střídání, na které se postavil v obranné dvojici s kapitánem Zdeňkem Kutlákem. Na modrou čáru se postavil i při premiérové početní výhodě svého týmu. Ihned po buly našel šikovnou přihrávkou Lukáše Endála, s jehož pokusem si Ondřej Bláha poradil. Sám o pár minut později pálil od modré, ale trefil jen hokejku jednoho z bránících hráčů. Při další střele už byl přesnější, ovšem Ondřej Bláha zasáhl betonem. Velkou šanci promarnil ve druhé přesilovce, kdy ho šikovnou zadovkou našel Martin Novák, jenže Plášilovi dělovka ani trochu nevyšla a kotouč netrefil ideálně. Ještě jednu střelu vyslal pár minut před koncem, když se zbavil bránícího útočníka a vystřelil pouze do boční sítě.

O střelbu nebylo ani ve druhé třetině v případě urostlého obránce nouze. Ve druhé třetině hned jako první z Jihočechů vyzkoušel pozornost Ondřeje Bláhy. Nahazoval kotouč od modré, ale nikdo ze spoluhráčů kotouč netrefil. Před polovinou utkání dobře zablokoval střelu Rehuše, která se od něho odrazila do ochranné sítě. Na ledě byl u druhého gólu soupeře, když se v dvojnásobné početní výhodě trefil bekhendovým pokusem Jakub Kotala.

Ve třetí třetině Motor dotahoval ztrátu dvou branek a snažil se alespoň snížit. Nevyužity zůstaly veškeré přesilové hry, které obránce s číslem pět na dresu dirigoval v první speciální formaci na modré čáře. Deset minut před koncem pálil jen do zadního mantinelu, když se po individuální akci dostal mezi dva havířovské obránce. Poslední pokus vyslal pět minut před koncem, jenže trefil padajícího hráče do nohou.

Karel Plášil se stal s osmi střeleckými pokusy nejpilnějším střelcem svého týmu, s ice timem přes 24 minut zároveň strávil na ledě nejvíce času. Z jakých pozic Plášil střílel si můžete připomenout na následujícím obrázku.


Karel Plášil proti Havířovu

Body: 0
Střely na branku: 2
Střely zblokované: 2
Střely mimo: 4
Ice time: 24:34
Sřídání: 24
Čas v přesilové hře: 6:45
Čas v oslabení: 2:56
+/-: 0

Měli nás dobře přečtené, říkal po prohře

Jak si vysvětlujete, že jste nezískali druhý bod v sérii?
Začalo to už v pátek. Myslím si, že to bylo stejné utkání jenom s tím rozdílem, že jsme se dokázali gólově prosadit. Ve druhém zápase jsme neměli skoro nic. Měli jsme plno ztrát, souboje jsme nevyhrávali. Nedařilo se nám zhola nic.

V úvodu zápasu vás nepovzbudila ani páteční výhra a vedení v sérii?
Měli nás dobře přečtené. Jejich beci dobře rozehrávali, nás naopak vysoko vytahovali. Gólman chytal dobře a ještě jim pomáhal i v práci s hokejkou. Měli prostor na přechod do útočného pásma.

Mohla rozhodnout už první branka, která je s AZetem vždy hodně důležitá?
V první třetině jsme měli přesilovky a je třeba je využívat. V zápase jsme jich hráli šest a netrefili se ani jednou. To se nemůže stávat, o to více v play off.

V první třetině jste se dostal k několika slibným střeleckým pokusům. Který vás zpětně mrzí nejvíce?
Štvou mě obě větší šance, které jsem měl. Byly to situace, ze kterých se musím trefovat. Měl jsem to proměnit a mohlo být vše jinak.

Co lze očekávat od venkovních duelů?
Doufám, že nám pauze prospěje, musíme změnit plno věcí a ve všem přidat. Takhle hrát zkrátka nejde. Od každého hráče je povinnost, aby hrál obětavě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....