Banes Motor České Budějovice
06.03.2019, Michal Špírek

VIDEO: Kouzelník Strmeň vytáhl fantastický zákrok a zavelel k obratu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — O brankáře se může Motor v play-off opřít. Petr Kváča a Jan Strmeň předvádějí jisté výkony. Ve čtvrtém zápase se postavil mezi tyče starší z gólmanů, Jan Strmeň, a parádním zákrokem z 38. minuty utišil havířovské fanoušky, kteří už se téměř radovali z branky. Tohle bylo něco!

Havířov byl i ve čtvrtém čtvrtfinálovém duelu Motoru zdatným protivníkem, ve druhé třetině se dokonce ujal vedení a byl jen milimetry od toho, aby minutu před koncem druhé třetiny utekl Jihočechům na rozdíl dvou branek. K dispozici měl totiž obrovskou příležitost, kterou ale zneškodnil motorácký muž s maskou.

Strmeň nejprve vychytal samostatný únik útočníka Gřeše, když si počíhal na jeho kličku á la Forsberg a udržel beton u své levé tyče. Nebezpečí pro Budějovické ale zdaleka nebylo zažehnáno. Situaci totiž dohrával útočník Radek Veselý, kterému stačilo už jen dorazit kotouč do odkryté části brány. Jenomže proti byl Jan Strmeň. Natáhl se přes šíři brány a lapačkou okradl havířovského forvarda o gól. A Havířovští jen kroutili hlavou, co že se to vlastně zrovna stalo.

"Gřeš to udělal hezky, naštěstí jsem ale natáhl nohu. Poté tam ale dojížděl druhý hráč na dorážku, já už nevěděl co, tak jsem položil ruku k ledu a naštěstí mi ji trefil," nedělal z efektního zákroku sedmadvacetiletý gólman vědu. "Něco podobného se občas přihodí na tréninku, ale v zápase se mi to ještě nestalo. A jsem rád, že to přišlo zrovna teď proti Havířovu," uznal Strmeň důležitost zákroku, díky kterému zůstali motoráci soupeři na dostřel.

Motor nakonec utkání ve třetí třetině otočil ve svůj prospěch a v sérii vede 3:1. Zatímco v úterním zápase zachytal bezchybně Petr Kváča, o den později jistil svými perfektními zákroky spoluhráče zase Jan Strmeň. "Kluci i trenéři nás po zápasech pochválili. Petr Kváča chytal v úterý fantasticky," neváhal hrdina středečního duelu Strmeň vyseknout poklonu brankářskému kolegovi. Trenéři Motoru si mohou mnout ruce, jejich gólmani si přinesli do play-off výbornou formu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....