Banes Motor České Budějovice
09.03.2019, Dominik Zajan

Pod lupou: Pavel Pýcha

V pátém čtvrtfinálovém utkání jsme si vybrali pod lupu Pavla Pýchu, který hraje již druhé play off v dresu Českých Budějovic.

Pavel Pýcha měl třetí nejvyšší čas na ledě ze všech obránců. Vyšší čas na ledě měli pouze Karel Plášil a kapitán týmu Zdeněk Kutlák. Obránce s číslem dvanáct na dresu začal aktivně. Ihned po třiceti vteřinách vypálil od modré čáry. Jeho střela ale pouze prosvištěla kolem Bláhovy brány. O dvě a půl mnuty později přišel smolný okamžik. Pavel Pýcha se snažil vypíchnout Jakubu Kotalovi kotouč, jenže ten se odrazil do vlastní brány. O čtyři minuty později byl i u druhého gólu Havířova, když společně se svými spoluhráči nedokázal ubránit oslabení. V polovině první dvacetiminutovky, kdy Motor hrál přesilovou hru, jen těsně nedokázal Pýcha udržet útočné pásmo.

I ve druhé třetině se dostal Pavel Pýcha ke střelám. Nejprve vypálil od modré čáry. Jeho střela letěla znovu mimo branku Ondřeje Bláhy. Pavel Pýcha se i nadále zapojoval do akcí. V polovině druhé periody hrál Motor další přesilovou hru. V ní se po střele Zdeňka Doležala dostal českobudějovický obránce k dorážce. Do jeho střely ovšem lehl Jan Maruna a Pýchovu střelu srazil do rohu kluziště. Následně sledoval pěknou souhru svých spoluhráčů, kterou zastavila až tyč Bláhovy brány. V následné přesilové hře nedokázal zastavit puk v útočném pásmu.

Hned ve druhé minutě třetí třetiny skvěle rozehrál na Karla Plášila. Největší Pýchova šance ve třetí dvacetiminutovce a zároveň v utkání přišla v devětačtyřicáté minutě. Když dostal jihočeský obránce puk na modré čáře. S pukem si trochu popojel a krásnou střelou zápěstím poslal puk do pravé tyče Bláhovy brány. Na konci utkání se ještě pokusil vyrovnat, ale ke střele se už nedostal.

Pavel Pýcha tedy vyslal na Bláhu čtyři střely. Dvě letěly mimo a dvě byly zblokované. Ve statistice +/- skončil na -1. Z jakých pozic Pýcha střílel si můžete připomenout na následujícím obrázku.


Pavel Pýcha proti Havířovu

Body: 0+0
Střely na branku: 0
Střely zblokované: 2
Střely mimo: 2
Ice time: 21:24
Čas v přesilové hře: 5:55
+/-: -1

Rozhovor:

Máte za sebou další těžký zápas s Havířovem. Jak se vám osobně dnes hrálo?

Dnes se mi hrálo strašně. Už od začátku to bylo hrozné. Dnes to bylo z mé strany špatné.

Dnes vám nevyšel začátek zápasu. Čím si to vysvětlujete?

My se připravujeme na ten začátek, ale první gól si srazíme do brány. Vzápětí inkasujeme v oslabení od modré čáry. Takhle jsme určitě nechtěli začít.

V neděli vás čeká těžký zápas v Havířově. Co od něho očekáváte?

Očekáváme, že to bude opět těžký zápas, jako všechny v této sérii. Budeme se snažit tam zvítězit, tak jako jsme zvítězili ty dva zápasy před tím.

Dnes bylo znovu téměř vyprodáno. Jak si užíváte atmosféru?

Je to skvělé. Chodí spousta diváků, ale bohužel my je v poslední době moc neodměňujeme. Doma teď nehrajeme dobře, musíme to změnit.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....