Banes Motor České Budějovice
09.03.2019, Dominik Zajan

JUN: CEB - LIT 4:1 - Junioři porazili Litvínov a získali všechny tři body

Juniorka českobudějovického Motoru měla skvělý začátek. Ihned po sedmi minutách už vedla 2:0. Severočechům se podařilo v závěru první dvacetiminutovky snížit. Jenže Motor ve druhé a třetí třetině přidal další dva góly a nakonec si připsal vítězství 4:1.

Ihned v úvodu první třetiny dostal Litvínov výhodu v podobě přesilové hry. Jenže ta netrvala moc dlouho, jelikož o minutu později se počet hráčů na ledě vyrovnal. První střelu zápasu si připsal Vojtěch Doktor. Zajíček jeho střelu viděl a schoval ji do lapačky. V páté minutě utkání si zahráli Jihočeši svou první přesilovou hru v zápase. A byla úspěšná. Vojtěch Krcho našel pěknou křižnou přihrávkou Pavla Nováka, který střelou z první neměl problém uklidit puk do brány - 1:0. O minutu a půl později už to bylo o dvě branky. Jan Janoch našel parádní průnikovou přihrávkou Františka Schwartze, ten v samostatném úniku překonal Zajíčka střelou mezi betony. Po druhé brance domácích byl aktivnější Motor, ale žádnou velkou šanci neměl. Ve třinácté minutě se k odraženému puku dostal Jan Novák. Jeho střelu chytil Zajíček do lapačky. V poslední minutě první třetiny se prosadil i Litvínov. Jakub Videmann vypálil z kruhu. Svobodovu bránu netrefil, ale puk se od zadního mantinelu odrazil na hůl Ondřeje Dufka, jenž poslal puk z první do brány.

Druhou dvacetiminutovku začal lépe českobudějovický Motor. Jenže ve zmatku, který vznikl v brankovišti Litvínova se nejlépe zorientoval hostující brankář, který přerušil hru. Necelé dvě minuty po začátku druhé třetiny dostal Litvínov k dispozici přesilovku. V ní ale neměl stálý tlak a tak ji nevyužil. Ve dvacáté páté minutě pálil Kitzberger. Svoboda jeho střelu lapil do rukavice. V jednatřicáté minutě českobudějovický brankář špatně rozehrál. Byla z toho velká šance pro hosty. Ovšem defenzíva Českých Budějovic vše zvládla a dobře to dopadlo. O čtyři minuty později hrál přesilovku Motor. Daniel Dudáček přihrál na hůl Jaroslava Pouzara, který střelou zápěstím zvýšil na 3:1. V závěru druhé třetiny měl výhodu jednoho muže navíc Litvínov. Jenže ani tu nedokázal využít. Motor tedy vedl po druhé třetině 3:1.

Úvod třetí třetiny patřil Litvínovu. Jan Novák ztratil puk při zakládání akce. Následné přečíslení Litvínova zastavil skvělý Svoboda. O necelé čtyři minuty později se Jihočeši na chvilku usadili v útočném pásmu. Tlak vyvrcholil střelou Michala Silného. Zajíček si s jeho střelou poradil. Ve čtyřicáté šesté minutě ujeli Jihočeši do přečíslení tři na jednoho. K zakončení se dostal Ondřej Vaculík. Ten ale nevystřelil přesně a Zajíček s jeho střelou neměl problém. Motor v závěru zápasu hrál ještě dvě přesilové hry. V té první si nevytvořil žádnou vážnější šanci. Tu druhou se mu už podařilo využít. Jaroslav Pouzar přihrál Danelovi Dudáčkovi, který vyslal střelu od modré čáry. Do jeho střely ještě sáhl jeden z obránců a puk zapadl za Zajíčka.

Ohlasy po zápasu

Roman Fousek (České Budějovice): Nám se dnes povedl vstup do utkání. Vedli jsme 2:0. Pak jsme místo toho, abychom ještě odskočili o dva góly a vedli třeba 4:0, tak jsme dostali těsně před koncem první třetiny góla. Pak jsme trochu pustili soupeře do zápasu. Následně se nám podařilo opět odskočit o dvě branky, což bylo důležité. Třetí třetinu jsme sehráli úplně excelentně. Podle toho, co jsme si řekli v kabině a kluci to odpracovali a děkujeme jim za předvedený výkon. Teď se musíme připravit na další zápas, protože pro nás jsou všechny tyhle utkání jako play-off, jelikož musíme všechno vyhrát.

Radek Mrázek (Litvínov): Nám se vůbec nepovedl vstup do utkání. Pustili jsme domácí rychle do vedení. Teprve od druhé třetiny jsme si vytvořili nějaký tlak, ale vždy když ten tlak měl vrcholit, tak během něj jsme neproměnili žádné šance a na vrcholu toho tlaku jsme šli vždycky zbytečně na trestnou. Pak jsme dostali ten třetí gól a ten zápas se zlomil. Budějovice si to vítězství zasloužily.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....