Banes Motor České Budějovice
13.03.2019, Denisa Józsová

DOR: MBL - CEB 2:1p - Dorost získal bod za prohru v prodloužení

V Extralize dorostu právě probíhají boje o play-off, což se týká také skupiny D. O vyřazovací část sezóny bojoval ještě domácí tým. Dlouho bylo k vidění bezbrankové utkání, načež to Středočeši zkusili bez gólmana, jelikož potřebovali výhru za tři body. To se však necelých třicet vteřin před koncem trefil Tomáš Kudrnáč. Přesto Boleslav osm sekund před koncem srovnala, nakonec rozhodla v prodloužení o tom, že si doma nechá dva body.

V celém průběhu první třetiny chyběly výraznější brankové šance, protože oba celky nastoupily poněkud nejistě směrem dopředu a soustředily se na důslednou obranu. Nedařily se ani brejky, o který se poprvé pokusil Pitel hned z kraje utkání. Většinu přesných střel na bránu ale gólmani obou celků v poklidu vyráželi mimo nebezpečí, neboť se hráči nestavěli k dorážkám. Ze hry jako takové měl ale více celek z Českých Budějovic, který měl územní převahu. Boleslav začala více útočit až v závěru třetiny, ale útoky Bruslařů byly stejně bezzubé jako útoky Motoru.

Ve druhém dějství se obraz hry trochu změnil a aktivnější byla spíše Mladá Boleslav. Přesto zůstal stav bezbrankový, neboť útoky byly i nadále bezzubé. Hostující Petrásek na začátku předvedl několik brejků, z nichž ani jeden nebyl úspěšný. Bruslaři dobývali branku s Martinem Lidákem na stráži marně. Sice ho zasypávali střelami z dálky, avšak nikdo ve zhuštěném prostoru nedokázal sebrat odražený kotouč. Nepomohly ani přesilovky, které nenabídly žádné vážné brankové ohrožení na ani jedné straně. V závěru rostla nervozita a po zahoukání sirény málem došlo k potyčce mezi hráči obou celků. I při odchodu do kabin byli hráči velmi nervózní.

Do třetí třetiny vstoupila Boleslav výrazně lépe, i když museli čelit téměř dvouminutovému oslabení za Křepelkův prohřešek těsně před pauzou. Ani hosté nezaháleli a nástup předpokládali, takže první vážnou šanci zaznamenali hosté, když se ocitl u pravé tyče nehlídaný Kudrnáč, jemuž šla přihrávka na hůl příliš rychle a pod nevýhodným úhlem, takže nedokázal trefit odkrytou klec. Pořádnou tutovku spálila i Boleslav, když Gardoň nedokonal svůj brejk, ale byl faulován. Početní výhodu však domácí nevyužili.

V 56. minutě měla Boleslav další tutovku, když Gardoň s Plíškem v závaru mohli mířit zblízka přes položeného gólmana Lidáka do poloprázdné brány, ale Martin Lidák pohotově a se štěstím jejich střelu dokázal v beznadějné situaci zachytit. Boleslav ke konci vystupňovala tlak, ale na Lidáka nacházela recept marně. Jelikož domácí neměli ve své situaci za remízového stavu 0:0 co ztratit, vyzkoušeli hru bez brankáře.

Hru v šesti ale Bruslaři sehráli špatně a po zisku kotouče za vlastní bránou hráči Motoru zkusili štěstí výstřelem přes celé kluziště. Vyšlo jim to, neboť se sekund před sirénou Tomáš Kudrnáč trefil k pravé tyčce prázdné brány. Zdálo se, že už je hotovo, ale Boris Žabka ml. se nehodlal vzdát. Jeho nápřah znamenal 8 sekund před koncem základní hrací doby ukončení Lidákovy neprůstřelnosti za ohromné úlevy boleslavského celku.

Následovalo prodloužení, které již po dvou minutách ukončil svým přesným zásahem domácí Tomáš Rajgl. Boleslav sice dokázala nakonec zvítězit, ale ztracené body za plichtu v základní hrací době je ještě může přijít draho.

Ohlasy po zápasu

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): Byl to dobrý, bojovný zápas. My jsme hráli o všechno. Kluky to první třetinu svazovalo, ale od druhé třetiny jsme byli jasně lepší. Bohužel máme zraněného Oskara Haase, který dává góly, které jsme v tomto zápase nedali. Kluci makali, dřeli, snažili se a budeme doufat, že Jihlava ještě ztratí bod v zápasu se Žďárem. My budeme bojovat i v dalším utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....