Banes Motor České Budějovice
15.03.2019, Adam Pavlíček

Sen o play off žije! Junioři se o něj porvou ve Vítkovicích, ve vlastních rukou ho ale nemají

Kvůli prohře proti Chomutovu už sice nemá českobudějovická juniorka případný postup čistě ve svých rukou, stále na něj ale rozhodně může pomýšlet. Co všechno k postupu potřebuje a nebo co před klíčovým zápasem, respektive dnem, říkal jeden z trenérů juniorů Roman Fousek?

O soupeři

Vítkovičtí junioři vstupovali do čtyřčlenné tabulky s nejlepším postavením z předešlé části sezóny. To jim přineslo výhodu v podobě dvou bodů navrch, ty však zatím zůstávají nezúročeny. Ostravané zatím v této části nepodávají výkony, které by si zřejmě přáli, a to i přesto, že se zatím nacházejí na druhé postupové příčce. Při pohledu na odehrané zápasy to vypadá, jako kdyby Vítkovice přitahovaly velké množství gólů. Ne vždy však v soupeřově síti. Například proti Litvínovu se jim povedlo skórovat sedmkrát, v odvetě na litvínovském ledě pak ale sedmkrát také inkasovat.

Vítkovické zápasy ve skupině F o účast v play off

Vítkovice – Chomutov 2:3
Vítkovice – Litvínov 7:2
Motor – Vítkovice 6:2
Chomutov – Vítkovice 2:6
Litvínov – Vítkovice 7:2


Postupový klíč?

První krok před sebou mají českobudějovičtí junioři jasný – porazit Vítkovice za tři body. Díky tříbodovému zisku by se Budějovičtí dostali právě před sobotního soupeře. V případě zisku dvoubodového už by měli o bod méně, což by automaticky znamenalo nepostupové místo. Druhá podmínka je také jasná – Litvínov nesmí v Chomutově vyhrát více než za dva body. V případě, že by Litvínovští vyhráli v základní hrací době, dostali by se na desetibodový zisk, přičemž maximum, na které mohou dosáhnout Štrbovi svěřenci, je devítibodové.

Ve hře je také shodný bodový zisk Motoru s Litvínovem. O postupujícím by jako první rozhodovaly vzájemné zápasy (1:1) a poté skóre z nich. Čistě dle výsledků by na tom byli lépe hokejisté ze severu Čech. Na skóre ze vzájemných zápasů by sice vedli 7:5, jenže jeden z jejich hráčů nastoupil do utkání v Budvar aréně neoprávněně, a tak byl zápas kontumován a převeden na výsledek 5:0 pro Motor. A ten se Jihočechům hodí více. Oba týmy teď totiž proti sobě mají stejně nastříleno i inkasováno (6:6). Na řadu tak přichází celkové skóre, které zatím mají lepší Českobudějovičtí. Ti jsou jeden bod v plusu, naopak Litvínovští jeden v mínusu. Před sobotními zápasy si tak může být postupem jistý pouze Chomutov, který s jistotou skupinu F ovládne.


Českobudějovičtí junioři

Motor načal tabulku o postup do play off nejistě, když si na venkovních kluzištích připsal dvě prohry. Pak se ale zápasy přemístily také na jih Čech, kde Motor sehrál dvě povedená utkání. Nejprve hladce přejel Vítkovice (6:2) a poradil si také s Litvínovem (4:1, nakonec 5:0 kontumačně). Ve čtvrtek proti Chomutovu pak ztratil slibně rozehraný zápas (2:3). V tabulce jsou Jihočeši sice zatím poslední, ale není proč házet flintu do žita. Jak je popsáno výše, šance na postup do vysněného play off totiž stále žije. „Už v týdnu jsme z kluků cítili odhodlání. Podle toho do zápasu s Chomutovem také vstoupili, síla tam cítit určitě je. Nepovedla se nám akorát druhá třetina, hlavy ale věšet nebudeme. Kluci si to musí sami promítnout, co dělali špatně, a zítra na tréninku si k tomu ještě řekneme své a připravíme se na to, abychom ve Vítkovicích vyhráli,“ přiblížil jeden z trenérů juniorky Roman Fousek. Právě on také hovořil ještě o utkání, které nyní jeho a Štrbovi svěřence čeká. „Vítkovice také budou hrát o všechno. budeme v teoretické rovině, takže nám nezbývá nic jiného než se nekoukat okolo a zápas vyhrát, pak čekat, jak dopadne druhý zápas.“

Zápasy Motoru ve skupině F o účast v play off

Litvínov – Motor 6:1
Chomutov – Motor 3:1
Motor – Vítkovice 6:2
Motor – Litvínov 4:1
Motor – Chomutov 2:3

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice