Banes Motor České Budějovice
17.03.2019, Filip Kortus

Musíme v tom pokračovat, věděl po skvělém výkonu Martin Heřman

Vsetín - Takřka bezchybný výkon a druhá zasloužená výhra. Motor i ve druhém utkání vykradl Lapač a v boji o baráž vede už 2:0 na zápasy. Ke kanonádě v poměru 6:0 přispěl i Martin Heřman, který se trefil přesnou střelou na zadní tyč. "Byl to pro ně hřebíček do rakve," říkal po utkání o své brance.

Ve druhém utkání semifinále jste rozstříleli Vsetín šesti góly a ani jednou jste neinkasovali. Lépe jste utkání asi ani nemohli zvládnout, že?
Jsme za to strašně rádi. Kdyby nám to někdo řekl před sérií, tak to bereme všemi deseti. Podali jsme parádní týmový výkon a je třeba v tom pokračovat. Stále nám k postupu chybí dvě výhry, takže se musíme tímhle stylem snažit dál a domlátit to.

Utkání jste rozhodli ve druhé třetině, kdy jste nasázeli tři branky a vedli 3:0. Byla to jedna z nejlepších pasáží v celém play off?
Pomohl nám první gól, který nás nakopl. Přidali jsme další dva, bylo to z naší strany výborné. Do třetí třetiny se šlo s takovým náskokem velmi dobře. Zkušeně jsme to dohráli, snažili se hrát na kotouči a přidali ještě další góly.

Martin Heřman proti Vsetínu

Body: 1 (1+0)
Střely: 3
+/-: +1
Buly: 100% (1/1)
Zblokované střely: 1
Čas na ledě: 14:36

Vaší formaci se dařilo od začátku zápasu. Věřili jste, že to dokážete ohodnotit i brankou?
Vždy věřím, že se nám něco povede a nějakou branku dáme. Měli jsme dobrý pohyb a skórování jsme si za práci v zápase zasloužili. Na 4:0 to byl pro ně hřebíček do rakve.

Gólová střela vám vyšla parádně. Mířil jste nad beton Šelepněva?
Viděl jsem Beryho, že ještě dojíždí před branku. Snažil jsem se to cpát na vzdálenější tyč, aby mohl případně dorážet. Naštěstí jsem to trefil přesně a zaplulo to do branky.

Za dva zápasy semifinále jste ani jednou neinkasovali. To je parádní vizitka.
Ano, skvělá práce od obou brankářů. Jsme rádi, že se jim daří. Doufáme, že jim to vydrží co nejdéle.

Nyní vás čekají dva domácí zápasy. Co je třeba, aby se Vsetín nevrátil zpátky do série?
Snažit se hrát stejně. To, co jsme hráli u nich, přineslo úspěch a musíme na to navázat. Jakmile budeme věřit svým schopnostem, tak další zápas zase vyhrajeme.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....