Banes Motor České Budějovice
02.04.2019, Adam Pavlíček

B3: KLA - CEB 2:0 - Ani druhý venkovní zápas Motoru nevyšel

Českobudějovičtí hokejisté se v rámci třetího kola baráže vypravili na Kladno. Proti Středočechům se ale po čtyřiceti odehraných minutách nacházeli v nepříznivém stavu 0:2. Ten už jihočeský celek zvrátit nedokázal, a to ani se šesti hráči v poli. Další zápas v prolínací soutěži odehrají Prospalovi svěřenci v pátek na domácím ledě opět proti kladenským Rytířům.

Hostujícímu týmu patřil nástup do utkání. Motor hrál dokonce dvojnásobnou přesilovou hru, přetavit v branku ji ale nedokázal. Nejblíže k tomu měl Gilbert, který trefil přihrávku jen doprostřed branky. Postupem času se osmělovalo také domácí Kladno, které si taktéž vybojovalo přesilovku. A oproti soupeři v ní bylo úspěšně. Přesně do horního růžku zamířil Antonín Melka a postaral se tak o jedinou přesnou trefu úvodního dějství. Nadále hrozila především první útočná kladenská formace v čele s Jágrem a Plekancem, dveře za Kváčovými zády ale zůstávaly zavřeny.

Ve druhé periodě otěže utkání převzali kladenští hokejisté, kteří byli směrem dopředu mnohem nebezpečnější než budějovický Motor. Ve 27. minutě byl nepříjemně sražen Martin Beránek, který se ale po chvíli oklepal a byl připraven v zápase pokračovat. Jedna z mála akcí, co stála z jihočeského pohledu v prostředním dějství za zmínku, byla Karabáčkova akce. Aktivní hostující útočník se snažil zbavit obránce za pomoci kličky, byl ale zastaven, a tak se ke střeleckému pokusu nedostal. Rytíři svůj tlak stupňovali a dočkali se i druhé branky. Brandon Nash vypálil od modré čáry a prostřelil vše, co potřeboval. Dvoubrankové vedení vydrželo domácím i do další třetiny.

To začínali českobudějovičtí hráči v početní nevýhodě, kterou ale přestáli bez úhony. A brzy se dostali k přesilovce i oni. Šanci měl Endál, ani jemu se zatím ale síťku za Cikánkovými zády rozvlnit nevyvedlo. Na opačné straně záhy zahrozil Jaromír Jágr, ale ani po jeho pokusu se fanoušci neradovali, trefil totiž jen tyčku. Týmy si zkusily také hru ve čtyřech na obou stranách, ta ale vážnější šanci nepřinesla. Stav utkání nutil Jihočechy cpát se více do útoku, namísto toho z jejich řad ale přišel faul, a to pět a půl minuty před koncem. Zvýšit mohl Strnad, jihočeský strážce svatyně nicméně předvedl jistý zákrok. Na kladenském zimním stadionu se toho již víc nestalo, Motor neuspěl ani se šesti hráči v poli a v baráži si připsal druhou porážku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....