Banes Motor České Budějovice
03.04.2019, Filip Kortus

Chtělo to proměnit pět na tři, mohlo to být jiné, litoval Martin Beránek

KLADNO — Připsal si první start v baráži a hned byl vidět. Mladý útočník Martin Beránek byl v přestávce mezi reprezentačními kempy před mistrovstvím světa osmnáctiletých povolán do týmu Motoru, aby nastoupil na ledě Kladna. Bojoval, rval se, zblokoval několik bolestivých střel, ale porážce stejně nezabránil. Nyní se zpátky vrací do národního týmu do osmnácti let, aby zabojoval o místo v nominaci na MS ve Švédsku.

V utkání na Kladně jste měli slibný začátek, ale nakonec jste nepřivezli ani bod. Čím to podle vás bylo?
Brzy jsme dostali příležitost dvojnásobné přesilovky, kterou se nám nepodařilo proměnit. Zase byl důležitý první gól, který jsme v ní mohli dát. Soupeř poté začal víc tlačit, šel do vedení a my jsme přestali hrát.

V dalším průběhu zápasu se vám nedařilo chytit rytmus hry?
Nebruslilo nám to tolik, nebylo to ono. Ale myslím si, že postupem baráže bude soupeř odcházet fyzicky a my budeme mít navrch.

Martin Beránek proti Kladnu

Body: 0
Hity: 2
+/-: 0
Střely: 1
Zblokované střely: 2
Čas na ledě: 11:36

Vítězná branka soupeře přišla v první přesilové hře domácích, kdy jste šli do oslabení kvůli vykopnutí branky od Petra Kváči. Zdálo se vám, že by ji vykopl úmyslně?
Ne, to určitě ne. Vypadávala už při rozbruslení, říkali jsme jim to. Nevím, proč jsme za to dostali dvě minuty. Poté se to stalo ještě několikrát a už jsme vylučovaní nebyli.

V zápase jste bolestivě zblokoval několik střel. Kam mířily?
Jedna šla do kotníku, druhá do stehna. Trefil mě dvakrát stejný hráč... Zaleduji to a bude to v pohodě.

Nyní se vracíte k reprezentační osmnáctce?
Ano, vracím se k osmnáctce, se kterou nyní budeme mít závěrečný kemp před mistrovstvím světa. Věřím, že se do nominace probojuji a na mistrovství si zahraji. Bylo by pěkné, kdybychom se tam i s Pavlem Novákem, Šimonem Kubíčkem a Matějem Tomanem dostali.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice