Banes Motor České Budějovice
06.04.2019, Filip Kortus

Další domácí utkání, v neděli přijede lídr baráže z Pardubic

Baráž vstoupila do druhé čtvrtiny a Motor na domácím ledě poprvé přivítá prozatímního suveréna z Pardubic. Východočeši ještě nepustili ani bod a inkasovali pouze dvakrát. Motor tak od 17:00 čeká těžká šichta. Zápas bude možné sledovat na Hokejka TV a tradičně skrze textový přenos.

Dynamo Pardubice

Lepší vstup do baráže si snad hokejisté z města perníku ani nemohli přát. Po čtyřech kolech mají všech dvanáct bodů, inkasovali jen dvakrát a s velkým náskokem vedou tabulku baráže. Dobrou formu svěřenců Ladislava Lubiny naposledy odnesl Chomutov, který prohrál v Tisport aréně 0:7. Dynamo je zároveň úspěšné v přesilovkách i oslabení. V početních výhodách se trefilo už šestkrát a v oslabení neinkasovalo ani jednou!

V brance Východočechů září Ondřej Kacetl, který si drží úspěšnost zákroků přes 98%. Pardubičtí vévodí i kanadskému bodování, když prvních osm hráčů v první desítce je právě z jejich týmu. Úspěšní jsou Pardubičtí i na vhazování, nejlépe je na tom Brian Ihnačák (64%).


Baráž o extraligu, 5. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Dynamo Pardubice

Neděle 7. dubna 17:00, Budvar aréna

Udrží si nejlepší střelci týmů svou formu?

S jednadvaceti góly jsou Pardubice s přehledem nejčastěji skórujícím týmem v baráži. Odpovídá tomu i pořadí nejlepších střelců, kde se na žezlu pro krále zatím vyhřívají pardubičtí útočníci Hovorka s Perretem. Oba se rovněž trefili i prvním vzájemném utkání, když Hovorka otevřel šťastnou ranou skóre a Francouz přidal třetí a čtvrtou branku svého týmu. U něho je obdivuhodná i celková úspěšnost střelby, která je více než padesátiprocentní.

Na straně Jihočechů je zatím nejlepším střelcem Lukáš Endál, který se mimo jiné postaral o jediný přesný zásah Motoru na ledě Pardubic. Další góly přidal doma s Chomutovem a v pátek proti Kladnu. Střelecky se daří i Jakubu Doktorovi, který se z pěti střeleckých pokusů trefil hned dvakrát.


Tabulka baráže

Klub Z V VP P PP SKÓRE BODY
1 Pardubice 4 4 0 0 0 21:2 12
2 Kladno 4 2 0 0 2 6:10 6
3 Chomutov 4 1 0 3 1 7:17 4
4 ČEZ Motor České Budějovice 4 0 1 3 0 9:14 2

První vzájemný zápas v baráži:

Dynamo Pardubice - ČEZ Motor České Budějovice 4:1

Branky a nahrávky: 1. Hovorka (Rolinek, Mandát), 16. Schaus (Rolinek), 49. Perret (Budík, Marosz), 57. Perret (J. Kloz) – 60. Endál (Čermák). Rozhodčí: Bejček, Hejduk – Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 9 106. Střely na branku: 30:28. Zblokované střely: 11:12. Vhazování: 16 - 19.

Pardubice: Kacetl – Holland, Eklund, Schaus, Mikuš, J. Zdráhal, Budík, Porseland – P. Sýkora, Ihnačák, M. Kratochvil – Hovorka, Mandát, Rolinek – L. Horký, Poulíček, Machala – J. Kloz, Marosz, Perret.

Motor: Kváča – M. Jandus, Vydarený, Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Babka, Dančišin, Doktor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....