Banes Motor České Budějovice
09.04.2019, Adam Pavlíček

B6: CHM - CEB 1:0 - Motor se v Chomutově neprosadil a odjíždí s prohrou

Možná o jednu z posledních nadějí, jak ještě zůstat v barážových bojích na dostřel, jeli českobudějovičtí hokejisté bojovat do Chomutova. Od 18. minuty na ledě Pirátů však prohrávali a těsný soupeřův náskok smazat nedokázali a odjíždí tedy s nejhubenější možnou prohrou.

Úvodní minuty rozhodně nepřinesly žádnou defenzivní podívanou. První výraznější šance přišla pro Chomutovské, jmenovitě pro Petra Koblasu, který se ocitl přímo v mezikruží, jenže z tohoto prostoru zamířil jen nad horní tyčku. Celkově zhruba kolem první poloviny úvodní dvacetiminutovky nebyla o šance nouze. Na opačné straně zahrozil také Zdeněk Kutlák, který vystřelil od modré, ovšem Peters jeho pokus vyrazil ještě před brankovou čarou. O chvíli později mohl síťku za Petersovými zády rozvlnit také Čermák, z dobré pozice si s ním ale kanadský brankář ve službách Chomutova poradil. Jihočeši byli v útoku stále o něco nebezpečnější. Další gólovku měl Karabáček, z předbrankového prostoru v rychlost ovšem nezavěsil, a tak jeho tým Piráti po zásluze potrestali. Marek Tomica se dostal k puku před brankou a z bekhendu zavěsil přesně do růžku.

Obraz druhé třetiny byl podobný tomu prvnímu. Českobudějovičtí se hnali za vyrovnáním, co to jen šlo, v útočném pásmu si vytvořili poměrně dobré střelecké pozice, ty ale zůstávaly neproměněny. Chomutovští Piráti také občas zahrozili, ovšem v mnoha případech je zklamalo zpracování ve finální fázi celé akce. Na opačné straně měl nejvýraznější šanci Karel Plášil, gólman Justin Peters se proti němu ale opět natáhl a i další výraznou akci lapil. V motoráckém brankovišti se pak činil také Petr Kváča, a to proti Klhůfkovi, který se po Plášilově akci dostal do rychlého protiútoku. Ten ale zůstal neproměněn, a tak se do závěrečného dějství šlo opět s hubeným náskokem domácích.

Chomutov zkoušel přidat druhou branku a s ní větší klid na své hole v přesilové hře, která však z jeho pohledu nic moc nepřinesla. Poté přišla zajímavá pasáž pro hosty, kteří měli hned tři dobré šance, tu největší pak Vydarený, všechny ale zůstaly bez gólového proměnění. Uplynula polovina posledního dějství a Motoru se stále nedařilo srovnat stav utkání. Na to reagovala hostující střídačka oddychovým časem, ovšem po něm se Jihočeši vyrovnání stále nemohli dočkat. S početným kotlem fanoušků Motoru, který do Chomutova dorazil, tak první výhru za tři body Prospalovi svěřenci neoslavili.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....