Banes Motor České Budějovice
10.04.2019, Filip Kortus

Dokud je šance, tak o ní budeme bojovat, říká Pavel Pýcha

CHOMUTOV — S těsnou porážkou přijeli hokejisté Motoru ze šestého barážového kola v Chomutově. Jihočeši inkasovali pouze jednou, jenže dobře chytajícího Peterse nepokořili a domů se vrátili bez bodů. "Když nebudeme proměňovat šance, tak v baráži nemůžeme uspět," říkal po utkání zklamaně obránce Pavel Pýcha.

Duel v Chomutově rozhodla jediná branka. Co jste zápasu říkal?
Vyvíjelo se to tak, jak jsme předpokládali. Věděli jsme, že se do nás nebudou moc tlačit a budou spíše vyčkávat. To se potvrdilo. Je to pořád stejná písnička. Když nebudeme proměňovat šance, tak v baráži nemůžeme uspět.

Šancí na srovnání bylo opravdu hodně, že?
To ano, ale týmy v baráži jsou o třídu kvalitnější, mají lepší brankáře. Máme na to méně času a nejsme schopní si s tím poradit. Není náhodou, že ze tří utkání venku jsme dali jednu branku.

Utkání s Pardubicemi jste vynechal. Bylo to kvůli tvrdému střetu ze zápasu s Kladnem?
Ano, přesně tak.

Pavel Pýcha proti Chomutovu

Body: 0
Hity: 2
+/-: 0
Střely: 3
Zblokované střely: 1
Čas na ledě: 24:39

Sám jste měl možná největší možnost na vyrovnání, když jste ve třetí třetině trefil tyčku. Chyběly centimetry?
Bylo to více méně stejné, jako když jsem jel u nás proti Petersovi nájezd. Měl jsem rychlost a věřil jsem, že zvládnu bekhendový blafák. Bohužel to skončilo na tyči.

V pátek vás čeká druhé utkání na ledě Pardubic. Budete o šanci bojovat do posledních kol?
Pokud šance je, tak o to budeme bojovat. Nedostali jsme se sem, abychom to zabalili. Půjdeme zápas od zápasu a budeme věřit, že se nám to povede.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....