Banes Motor České Budějovice
13.04.2019, Denisa Józsová

Do Budvar arény přijede Chomutov. Jediný soupeř, kterého Motor porazil

Budějovice se už mohou s postupem do extraligy loučit, ale ani Chomutov na tom není zrovna dvakrát dobře. Chomutov musí za každou cenu vyhrát, ale Jihočeši budou jistě chtít potěšit své fanoušky a připsat si první výhru za tři body v rámci baráže. Proto přijďte naše hokejisty podpořit! Pokud se na stadion nemůžete dostavit, můžete sledovat utkání skrze textový přenos nebo živě na serveru Hokejka TV.

Piráti Chomutov

Chomutov rozhodně s dosavadním průběhem nemůže být spokojený. Důvod je jednoduchý. Po sedmi odehraných kolech to vypadá, že spadne o soutěž níže. Piráti se v rámci barážové tabulky nachází na třetím místě, když v dosavadních sedmi duelech získali sedm bodů. Navíc hned čtyři získali proti jihočeskému soupeři. Chomutov začal baráž dobře, když vyhrál domácí utkání proti Kladnu, jenže pak přišla série čtyř porážek, ve kterých získal jediný bod za prohru po samostatných nájezdech. Pak přišel další souboj s Motorem a druhé vítězství v rámci baráže pro Piráty. Celkem tak vyhrál dva zápasy ze sedmi a s jeho případným setrváním v nejvyšší soutěži to nevypadá vůbec dobře.

V posledním utkání totiž hrál Chomutov asi nejdůležitější zápas v rámci letošní baráže, v němž se utkal s Kladnem. Středočeši měli lepší vstup do utkání, když se v páté minutě prosadil Jaromír Jágr. Piráti ještě dokázali v první třetině srovnat stav utkání, když se prosadil Petr Koblasa. Jenže od Chomutova to bylo vše, navíc ještě dvakrát inkasoval. Rozhodující branku vstřelil Jaromír Jágr, který se prosadil parádní individuální akcí. Středočeši se prosadili ještě jednou, když se trefil Jakub Strnad. Díky této výhře navýšilo Kladno svůj náskok na Chomutov na osm bodů. To je pro Středočechy dobrá výchozí pozice.

Sestava Chomutova proti Kladnu:

Peters – Jank, Flemming, Knot, Štich, Dietz, Blaha – Koblasa, Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, Stránský – Sklenář, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, T. Svoboda.

Baráž o extraligu, 8. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

Piráti Chomutov

Neděle 14. dubna, 17:00, Budvar aréna

Souboj dvou nejhorších týmů baráže ve všech aspektech hry

Chomutov a České Budějovice jsou dvěma nejhoršími týmy v rámci baráže. Piráti se nachází na třetí pozici, zatímco Jihočeši na čtvrté. Jenže tyto dva týmy jsou i nejhorší ve všech aspektech hry. Budějovice dostaly dvacet jedna branek a Chomutov čtyřiadvacet. Středočeši jich třeba dostali patnáct a Pardubice jen devět. To samé jsou i vstřelené branky. Jak Piráti, tak Motor jich vstřelil dvanáct, Kladno sedmnáct a Pardubice dvacet osm. Využití přesilových her také není dobré. Oba týmy, které se spolu zítra střetnou mají využití pod deset procent. Kladno na tom taky není dobře, jelikož má rovných deset procent, zatímco Pardubice necelých 22%. Že se spolu utkají dva nejhorší týmy baráže, ukazuje i úspěšnost oslabení. Jihočeši jich ubránili 84%, přestože v play off Chance ligy hráli tyto situace skvěle. Piráti jich ubránili ještě méně, totiž 82,35%. Kladno má úspěšnost ubránění 87,50% a Pardubice si jedou vlastní ligu, jelikož jejich úspěšnost je skvělá, a to 96%.

Klub Z V VP P PP SKÓRE BODY
1 Pardubice 7 6 0 1 0 28:9 18
2 Kladno 7 5 0 2 0 17:15 15
3 Chomutov 7 2 0 4 1 12:24 7
4 ČEZ Motor České Budějovice 7 0 1 6 0 12:21 2

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice