Banes Motor České Budějovice
05.06.2019, Adam Pavlíček

Budějovice? Krásné hokejové město, moc se těším, říká Vít Christov

Na začátku května byl jeho příchod oznámen společně s dalšími čtyřmi jmény. Vít Christov se poprvé vydal na vzdálenější angažmá a v nadcházející sezoně bude chtít Motoru pomoci k vytouženému snu. Dvaadvacetiletý křídelník se na další ročník Chance ligy moc těší a v rozhovoru pak prozradil nejen to, jak k jeho přestupu na jih Čech došlo.

Frýdek-Místek v minulé sezoně jen velmi těsně nedosáhl na hranici vyřazovací části. Sezona tak pro něj skončila dříve, než by si přál. Byl u toho také Vít Christov, kterému v klubu po skončeném ročníku končila smlouva. „Situaci jsem řešil s agentem. Poslední nabídka přišla z Motoru a byla pro mě naprosto úžasná. Nebylo nad čím váhat. Klub má vysoké ambice, se kterými se netají. I pro mě je to výzva. Určitě budu dělat vše proto, aby se nám to všem povedlo,“ slibuje posila Motoru.

Dvaadvacetiletý křídelník strávil v Moravskoslezském kraji posledních deset sezon. Hrál především za mládežnické celky Třince, který jej hokejově vychoval. Po dlouhých letech však přišel pravý čas na změnu. „Určitě hrálo podstatnou roli i to, že jsem potřeboval nový impulz, novou motivaci. Věřím, že mi to tady může hráčsky velmi pomoct,“ přeje si bývalý mládežnický reprezentant do dvaceti let. Ve stejné věkové kategorii hájil české barvy také v in-line hokeji. V roce 2015 v tomto bratrském sportu získal dokonce titul mistra světa. Souboj o zlato navíc sám rozhodl.


Vít Christov v uplynulé sezoně

Zápasy: 55
Body: 27 (16+11)
+/-: +5
Trestné minuty: 51

Nyní se tedy přesouvá na jih Čech. Na první angažmá mimo svůj rodný kraj se prý moc těší. „Budějovice jsou krásné hokejové město. Skoro každý zápas chodí plný dům, diváci jsou tu úžasní. Dám do toho, aby tady ten sen konečně vyšel, maximum,“ říká odhodlaně a pokračuje, „jezdili jsme sem na zápasy s mládeží. V poslední době taky s Frýdkem-Místkem. Když nastoupím právě proti bývalému týmu, bude to pro mě zvláštní. Mohlo by to být vyhecovanější. Jinak z toho ale nemám obavy. Takový je zkrátka hokejový život,“ komentuje situaci.

Prozradil také, že do kabiny nepřichází do úplně neznámého prostředí. „S některými kluky už se znám. Honza Strmeň chytal ve Frýdku, pár hráčů znám z mládežnických reprezentací,“ přibližuje. Před sezonou se v jihočeské metropoli již zastavil. „V Budějovicích už jsem byl, fasovali jsme výstroj. Pak jsme byli na klubové večeři se sponzory,“ přibližuje také týmovou akci z minulého týdne, která se konala na Hluboké. „Pomaličku jsme se seznámili a fakt je vidět, že parta je tu dobrá. Na spolupráci s kluky, s vedením a vůbec na všechno okolo se moc těším,“ dodává nadšeně.

Tým dostal před začátkem sezony plnou důvěru. Letní přípravu si každý vede individuálně. I pro novou akvizici do útoku je to oproti uplynulým přípravám změna. „Mám to takhle poprvé, zase je to pro mě něco nového. Věřím, že se s mým trenérem dokážu dobře připravit. Zaměříme se na nějaké nedostatky, které mám. Trenér se věnuje jen skupince hráčů nebo přímo vám, věřím, že i tohle pro nás může být lepší. Může se tak na nás více zaměřit,“ je spokojený Vít Christov.

A jak by se dvaadvacetiletý útočník představil jihočeským fanouškům, kteří ho budou v sezoně vídat s „M“ na prsou? „Mou největší předností je určitě bruslení. Taky chodím hodně do brány. Předností snad bude také má bojovnost za Motor,“ dodává na závěr odhodlaně.


Foto: Jiří Zaňát

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....