Banes Motor České Budějovice
04.06.2019, Filip Kortus

Základna D se koncem května zúčastnila soustředění v Horní Stropnici

V období letní přípravy proběhlo v termínu 24.-26. května v Horní Stropnici soustředění malých motoráků ročníku 2012. Pod taktovkou trenérů Čelikovského, Bartošové a Tisoně se soustředění zúčastnilo 27 dětí.

V pátek po sedmnácté hodině byl naplánován postupný příjezd všech dětí na ubytovnu Obecního úřadu v Horní Stropnici. Po večeři v nedaleké restauraci sportovní haly, kde byl k dispozici veškerý servis, si děti zahrály nejrůznější kooperativní a teambuildingové aktivity, které měly sloužit k bližšímu seznámení dětí v kolektivu. Přechodem zpět na ubytování byla večerka naplánována na 21:30.


Sobotní den byl od rána do večera plný pohybu. Budíček byl naplánován na 7:30, ale nedočkavé děti byly vzhůru už daleko dříve. Po osmé hodině následovala snídaně. Dopolední program proběhl na sportovištích u základní školy, kde byl k dispozici travnaté hřiště a tělocvičnu. První část dopoledne byla zaměřena na nácvik dovedností, tj. vedení míče, nácvik hodu, chytání atd. Druhá část byla zaměřena na herní myšlení a tvořivost formou různých sportovních her, tj. házená, rugby, fotbal, basketbal atd. Po obědě následovala návštěva nedaleké sýpky, kde si mohly děti uplést a upéct vlastní housku. Program dále pokračoval výletem na Terčino údolí s návštěvou vodopádu. Dlouhý výlet byl odměněn večeří a po ní následoval večerní program v tělocvičně, kde si děti vyzkoušely komunikativní a teambuildingové aktivity i s vlastním samovolným vyžitím. Po náročném dni děti spaly až do budíčku dalšího dne.



Nedělní dopoledne bylo zorganizováno podobně jako předešlý den. Děti si vyzkoušely zase jiné dovednosti a různé modifikace sportovních her. Po obědě následoval úklid ubytování a společné shrnutí celého soustředění. Na úplný závěr dostaly děti odměnu v podobě motoráckých samolepek a dalších hokejových předmětů.


Poděkování hlavního trenéra Jakuba Čelikovského: „Chtěl bych poděkovat a pochválit všechny zúčastněné děti za jejich předvedené výkony a soudržnost. Některé děti byly poprvé přes noc bez rodičů a tento oříšek s přehledem zvládly. Rodičům patří poděkování za jejich důvěru, kterou v nás vkládají, když nám svěřují své malé ratolesti. V neposlední řadě nesmím zapomenout na celý trenérský tým v čele s paní Bartošovou, který zaslouží velké poděkování za pozitivní a vstřícnou práci s dětmi. Poděkování též posílám do Horní Stropnice za skvělé ubytování a stravování.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....