Banes Motor České Budějovice
27.06.2019, Filip Kortus

Pavel Novák se zaskvěl na CHL Import draftu!

I letos zanechal Motor na kanadském CHL Import draftu výraznou stopu. Sedmnáctiletý útočník Pavel Novák byl celkově vybrán na třinácté pozici týmem Kelowna Rockets a mezi Čechy šel jako třetí v pořadí. "Je to velký úspěch, moc si toho vážím," hlásí rodák z Veselí nad Lužnicí.

Mladičký šikula tak navázal na Matěje Tomana a Šimona Kubíčka, kteří se na CHL Import draftu umístili loňský rok. Toman byl tehdy dokonce nejlepší z Čechů, když byl vybrán na páté pozici. Pokud by Pavel Novák do Kanady odešel, z jeho bývalých spoluhráčů a mistrů republiky ve starším dorostu by se stali protihráči.

Po jednom z klíčových členů reprezentační osmnáctky sáhl kanadský Kelowna. Klub z Britské Kolumbie je proslulý výchovou světových hráčů, tímto klubem mimo jiné prošli Shea Weber, Jamie Benn nebo Václav Varaďa. "Pokud bych se měl na draftu objevit, tak jsem si tajně přál, aby to byl Kelowna," prozradil.

Pavel Novák prožil skvělou sezonu a bylo tak více než pravděpodobné, že se jeho jméno na draftu juniorské soutěže objeví. V uplynulém ročníku sbíral v juniorce více než bod na zápas, nasbíral první starty v první lize a v baráži se dokonce dočkal premiérové branky. Dařilo se mu i v dresu národního týmu, když se zúčastnil Hlinka Gretzky Cupu i World Hockey Challenge. V nadcházející sezoně ho čeká mistrovství světa do osmnácti let v Americe.

Pořadí prvních třinácti hráčů na CHL Import draftu

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....