Banes Motor České Budějovice
15.07.2019, Filip Kortus

Motor vyrazil na soustředění do Frymburku

Po individuální letní přípravě čeká hokejisty Motoru čtyřdenní soustředění, které absolvují na Lipně. Sloužit bude především jako zapracování týmu, jednat se bude o první společnou část přípravy. Ve Frymburku budou mít k dispozici kvalitní zázemí, na programu budou doplňkové sporty jako cyklistika, tenis nebo fotbal.

Motor využil nabídky strávit v rámci soustředění čtyři dny na Lipně a do přípravy tak zařadil příjemné zpestření. „Díky našim sponzorům jsme tam mohli vyrazit, těší nás, že můžeme tým tímto způsobem sjednotit. Chceme, aby byli kluci spolu a naladili se na správnou notu," řekl Aleš Totter.

Neodcestoval tam kompletní kádr. „Odjeli s námi jen hráči, kteří mají smlouvu. Ti, co jsou u nás na try out, se k nám připojí až na testy," prozradil asistent trenéra. Testování mají hokejisté v plánu v pátek, čemuž bude uzpůsobený program na soustředění. "První dva dny pojedeme standardními tréninkovými jednotkami, další dny trochu polevíme, aby měly testy vypovídající hodnotu," dodal.

Po volném víkendu už se půjde na led, trénovat se nejprve bude stejně jako loni na dvě skupiny. „Začnou tři týdny trénování, po kterých se uvidí, kdo u nás zůstane. Připojí se k nám i někteří junioři. Ve středu a v sobotu máme v plánu tréninkové zápasy," řekl na závěr Totter.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....